havadurum

Feshane, 100’üncü yıl, öğretmenevi, çevre mücadelesi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, önceki gün gerçekleşen Belediye Meclisi toplantısındaki aylık değerlendirme konuşmasında Feshane günlerini değerlendirdi. 100`üncü yıl ile ilgili “İşler iyi gitmiyor” diyen Gökhan, Öğretmenevi ile ilgili ise; “Bir sessizlik var, sessizlik hayra alamet değildir” yarımını yaptı. Şahinli Köyü`ndeki ÇED süreci ile ilgili olarak da “Kim ne şekilde davranırsa davransın, ÇED süreçlerine itiraz edeceğiz, hukuki mücadelemizi yapacağız. Bu mücadeleyi yürütürken de edep dışı insanlara da davır alacağız” ifadelerini kullandı.

886
 
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 2015 yılının ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmasında Feshane günlerini değerlendirdi. Etkinliğin güzel ve kabalalık geçtiğini vurgu yapan Gökhan, 100`üncü yıl etkinlikleri ile ilgili olarak da kaygılarını dile getirdi. “2-5 Ocak tarihleri arasında İstanbul Eyüp`te `Feshane Çanakkale tanıtım günleri` gerçekleşti” diyen Gökhan, “Güzel ve kalabalıktı. Biz Çanakkale olarak gıda bölümü ile tanıtım bölümünü ayırdık. Daha iyi oldu. Mekan çok kötüydü. İki-üç gün klimalar yanmadı. Son gün yandı. Ama her şeye rağmen ilgi vardı. Çanakkale tanınan bir il. Özellikle 100`üncü yıl dolayısıyla da insanlar merak ediyor. Ama maalesef 100`üncü yılla ilgili işler pek iyi gitmiyor. Biz de iki ara bir derede kalıyoruz. Alan başkanlığı kuruldu ama ne bütçesi var, ne eleman var, neyin ne olacağı belli değil. Biz kendi çabamızla etkinliklerimizi 100. yıla katmaya çalışıyoruz ama bunlar yeterli değil. Bunun bir-iki sene öncesinden kaynağının programının hazırlanması lazımdı. Bunları kimseyi suçlamak için söylemiyorum. Ama suçlanacak birileri elbette var, ben açıkçası Ankara`yı suçluyorum. Umarım 2015 için, yılının içinde bir takım projeleri yaparız. Diğer ülkelerin bizden daha etkin olacağı konusunda tereddütlerim var. Buna cevap veremeyiz. El birliği ile bir şeyler yapmamız gerekir” ifadelerini kullandı.
 
Öğretmenevinde neler oluyor?
Öğretmenevi ile ilgili olarak ise bir sessizlik olduğunu ifade eden Gökhan, bu konu ile ilgili de önemli mesajlar verdi. Gökhan, “Kordondaki öğretmenevi boşaltıldı, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle. Fakat şuana kadar herhangi bir yenileme çalışmasına başlanmadı. Çeşitli dedikodular var, özelleştirilecek satılacak diye. Öğretmenevinin akıbetinin bir an önce belli olması lazım. Akıbeti bana göre belli, oranın öğretmenevi olarak yeniden hizmet vermesi lazım. Oradan yararlanan öğretmenlerimiz var, özellikle yazın. Bir sessizlik var, sessizlik hayra alamet değildir” yorumunu yaptı.
 
“Çevre mücadelesine devam edeceğiz”
“Çan’ın Karadağ köyünde altın madeni işletmesine karşı verilen köylülerin açtığı davaya yönelik yürütmeyi durdurma kararı verildi” diyen Gökhan, “Şu an itibariyle şirketin köyü terkettiğini biliyoruz. Hemşerilerimi kutluyorum, mücadelelerinde başarıya ulaşmalarından dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Kazdağları bölgesinde kim mücadele edecekse, sonuna kadar arkasına duracağımızın da bilinmesini istiyorum. Biz bu mücadeleleri yürütülürken, garip garip işler de oluyor. Şahinlide bir ÇED süreci oldu. Şahinli`yi anımsayacaksınız. İki-üç yıl önceki Kurban Bayramı`nda yer altı su kaynaklarının deşilerek kirletildiği, çeşmelerinden çamurlu su akan bir köyümüz. Kurban Bayramında dört gün boyunca Lapseki ve Çanakkale Belediyesi olarak su taşıdık. Dört gün boyunca. Maalesef Şahinli Köyünün insanları, çevreyi korumaya çalışan arkadaşlarımızı köye sokmamaya başladılar. Şahinli Köyü kadınlarını kutluyorum ama erkekler ne şekilde olduysa etkilenmişler, yalan söylenmiş kendilerine. Kim ne şekilde davranırsa davransın, ÇED süreçlerine itiraz edeceğiz, hukuki mücadelemizi yapacağız. Bu mücadeleyi yürütürken de edep dışı insanlara da tavır alacağız” şeklinde konuştu.
Paylaş