Fener alayı şölene dönüştü

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü etkinlikleri kapsamında fener alayı gerçekleştirildi. 18 Mart kutlamalarının resmi programındaki AKP propagandası ve Afiş tartışmaları ile gelişen durum Fener alayına halkın tepkisi olarak yansıdı.Fener alayında halkın laiklik hassasiyeti öne çıktı.

784
 
 
Çanakkale Belediyesi tarafından organize edilen fener alayına binlerce Çanakkaleli katıldı. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen fener alayı büyük ilgi gördü.
 
Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan fener alayında ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’ sloganı atan gençlere, çevrede bulunan vatandaşlarda destek verdi. Fener alayı kordonda sona erdi. Fener alayına her yaştan insanın iştirak etmesi ise dikkatlerden kaçmadı.
 
Fener alayının ardından düzenlenen havai fişek gösterisi de vatandaşların büyük beğenisini kazandı. Havai fişeklerin atılmasıyla birlikte gökyüzü aydınlanırken, katılımcılar da muhteşem havai fişek gösterisini fotoğraflayarak bu anı ölümsüzleştirdi.
 
 
Paylaş