Farkında ol, taramanı yaptır, kanseri engelle!

Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi Ketem Birimi, Gezici Kanser Tarama Aracı ile ilçe genelindeki köylerde başarılı bir tarama süreci gerçekleştirdi. 9 Eylül'den itibaren Gökçeada'da hizmet vermeye başlayacak olan araç, taramalara devam edecek.

430

Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi Ketem Birimi tarafından yürütülen Gezici Kanser Tarama Aracı, Kocadere, Bigalı, Yalova, Kumköy ve Yolağzı köylerinde önemli bir sağlık hizmeti sundu. 30-65 yaş arasındaki kadınlar rahim ağzı kanseri taramasına, 50-70 yaş arasındaki vatandaşlar ise kalın bağırsak kanseri tarama testlerine tabi tutuldu.

Bugün itibarıyla Gezici Kanser Tarama Aracı, ilçenin tüm köylerinde tarama işlemlerini tamamladı. Araç, 9 Eylül'den itibaren eylül ayı boyunca Gökçeada'da hizmet vermeye başlayacak. Eceabat'ta sağlık hizmetleri, Gezici Kanser Tarama Aracı'nın yanı sıra, İlçe Devlet Hastanesi 2. katındaki KETEM Birimi, Sağlıkevler, Aile Sağlığı Merkezleri ve mobil sağlık hizmeti ziyaretleriyle de devam edecek. Bu kapsamda yapılan taramalar, vatandaşların erken teşhis ve sağlık kontrollerini sağlamak amacıyla sürdürülüyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş