havadurum

Fahri Konsolostan Başkan Özacar’a ziyaret

Türkiye Cumhuriyeti’nin Avustralya Perth Fahri Konsolosu Dr. Cahit Yeşertener, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar’ı ziyaret etti.

426
Çanakkale Savaşları’nın 95’inci yıldönümünde, Albany’nin Belediye Başkanı Milton Evans’ın onur konuğu olarak Avustralya’daki törenlere katılan Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar’a ev sahipliği yapan Türkiye Cumhuriyeti’nin Avustralya Perth Fahri Konsolosu Dr.Cahit Yeşertener, Gelibolu Belediyesi’ni ziyaret etti.
 
Gelibolu’ya eşi ile birlikte gelen Konsolos Yeşertener, ilk olarak ilçe merkezindeki ve Gelibolu Yarımadası’ndaki tarihi yerleri ziyaret etti. Daha sonra Gelibolu Belediyesi’ni ziyaret eden Yeşertener, Belediye Başkanı Özacar ile aralarında oluşan sıcak dostluğun iki yıldır artarak devam ettiğini belirterek, kendisine başta Türk Avustralya Kültür Evi aracılığı olmak üzere Avustralya’da bulunan Türk toplumunun selamlarını ilettiğini ifade etti. Belediye Başkanı Özacar da, Konsolos Yeşertener’in gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğunu memnuniyeti ifade ederken, kendisine Gelibolu’yu simgeleyen çini işlemeli bir plaket sundu.
Paylaş