Ezine'de mektup kaosu!

6744

 

ÖZEL HABER: SEÇKİN SAĞLAM

 
S.E.’nin, AKP’li Akgün ve Alemşah Muhtarı Erişken tarafından arabaya bindirildiği sıradaki olay çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı
 
S.E.’nin, Akgün ve Erişken tarafından “Bir şey konuşacağız” denilerek araca çağrıldığı ileri sürüldü
 
 
Ezine’den İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya 15 Şubat tarihinde gönderildiği ileri sürülen bir şikayet mektubunun ardından yaşananlara akıl sır ermedi!... İddiaya göre; Aralarında Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu ve AKP İlçe Başkanı Fırat Akgün başta olmak üzere birçok kamu görevlisi ile ilgili şikayetler İçişleri Bakanı Soylu’ya mektup aracılığı ile aktarıldı. Mektupta, ‘hırsızlık’, ‘uyuşturucu’, ‘rüşvet’ ve benzeri ithamların yer aldığı ileri sürülürken, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu ve AKP Ezine İlçe Başkanı Fırat Akgün’ün çeşitli ilişkileri kapsamında daire aldıkları ilçede kulaktan kulağa yayılırken, tüm bu iddialar temelinde bakanlığın soruşturma başlattığı ileri sürülüyor… Ezine Köy İdareleri Muhtarlar Derneği ve Alemşah Köyü Muhtarı Ahmet Erişken ismiyle gönderildiği öğrenilen söz konusu mektup, ilçe gündemindeki yerini korurken, mektubun ardından yaşananlar Ezine’de tedirginlik yarattı!
 
Alıkonulma ve sorgulama iddiası doğru mu? 
Söz konusu mektubun ardından bakanlığın soruşturma başlatması üzerine Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu ve AKP Ezine İlçe Başkanı Fırat Akgün’ün, konuyla ilgili “araştırmaya” başladıkları ileri sürüldü. Söz konusu “araştırmaların” sonucunda bir kişi Ezine Belediye Başkanlığı makamında sorguladıkları ileri sürüldü. İddiaya göre, 17 Şubat tarihinde AKP Ezine İlçe Başkanı Fırat Akgün ile Ezine Köy İdareleri Muhtarlar Derneği ve Alemşah Köyü Muhtarı Ahmet Erişken’in, S.E. isimli şahsı takibe aldıkları ve “Konuşmamız gereken önemli bir konu var” diyerek araca bindirdikleri öğrenildi. Aracı Ezine Belediye önüne çeken Akgün ve Erişken, beraberlerindeki S.E.’yi Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu’nun makamına çıkararak burada sorguladıkları, sorgulamaya Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu’nun da ‘Cuma Namazı’ çıkışında katıldığı ileri sürüldü. 
 
Tehdit ve hakaret edildi mi?
Söz konusu sorgulama sırasında mektubun ‘asılsız’ olduğunu ileri süren Babaoğlu, Akgün ve Erişken’in, “alıkoydukları” ileri sürülen S.E.’yi Ezine Belediye Başkanlığı makamında tehdit ettikleri iddia edildi. S.E.’ye “Mektubu sen mi gönderdin? Sen göndermediysen kim gönderdi?” diye sorulduğu, öğrenilirken, “Bak seni dağa kaldırırlar, kimse de bulamaz” diyerek tehdit edildiği, iki saatlik ‘sorgulama’ sırasında küfür ve hakaretlerde bulunulduğu ileri sürüldü. 
 
PTT kamera görüntülerini verdi mi? 
Söz konusu olay ile ilgili S.E.’nin alıkonulduğu ve sorgulandığı iddialarına varan sürece postane kameralarından gidildiği öğrenildi. PTT kamera görüntülerini alarak, mektubun atıldığı tarihte S.E.’nin postaneye giriş yaptığının görüldüğünden hareketle İçişleri Bakanlığı’na mektubu S.E.’nin gönderdiğini tahmin eden AKP’li Belediye Başkanı Babaoğlu, AKP İlçe Başkanı Akgün ve Alemşah Köyü Muhtarı Erişken’in, “Elimizde görüntüler var” dedikleri ileri sürüldü. Böylesi bir olaya pastanenin nasıl ortak olduğu, görüntüleri neye dayanarak paylaştığı henüz bilinmezken, söz konusu iddialar Ezine’deki sıcaklığını koruyor. 
 
Olaylar silsilesi savcılıkta!...
Söz konusu ‘alıkoyma’ ve ‘sorgulama’ iddiaları ile ilgili olarak Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan müracaatın ardından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı’nda AKP İlçe Başkanı Fırat Akgün’ün ‘tanık’, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu ve Ezine Köy İdareleri Muhtarlar Derneği ve Alemşah Köyü Muhtarı Ahmet Erişken’in ‘şüpheli’ sıfatları ile ifade verdikleri öğrenildi…
Paylaş