Eyleme halk desteği

Çanakkale Bağımsız Direnişi tarafından Taksim Gezi Parkı`nda yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Truva Atı önünde başlayan eylem halk desteği ile sürüyor.

1023
Sayıları her geçen gün artan sessiz eylemcilere destek veren halk, eylemcilere yiyecek ve içecek ikramlarında bulunuyor. Çevreye zarar vermeden, bayrak asmadan ve provoke edici hiçbir ögeyi içinde barındırmadan devam eden direniş, Çanakkalelilerin ilgi odağı oldu.
 
Batukan Ceyran: Truva Atı`nın önünde oturma eylemine devam ediyorum. Bu direnişin iki, üç ağaçla sınırlandırılamayacağını herkes dile getiriyor, ama ben bir yandan da bunu doğanın intikamı olarak düşünüyorum. Kitap okuyorum.
 
Ender Özkan: Atın önünde yaptığımız sessiz eyleme halkın ilgisi çok güzel. 4 kişi ile başladık. 7 kişi olduk. 50-60 kişiye kadar çıktık, 150 kişiye kadar ulaştık. Çevreye zarar vermeden, hiçbir bayrak asmadan, provoke edici hiçbir ögeyi barındırmayarak demokratik olarak tepkimizi gösteriyoruz. Belediye yemek sorunumuza çözüm getirdi, vatandaşlar içecek getirdi. Halk sürekli bir şeye ihtiyacınız var mı diye gelip soruyor.
 
 
Sıdıka Yüksel: Benim Morabbin Parkı`nda takı standım var, gençlerin başladığı eyleme destek veriyorum. İnşallah iyi olur. Bir şeye ihtiyaçları olursa biz buradayız, onları gönülden destekliyoruz. Daha genç olsam ve rahatsızlığım olmasa ben de yürürüm, ben de eylem yaparım.
 
 
Nuray Şen: Ben eğitimciyim. Her zaman kendime sorardım, her şeyi kabullenip oturacak mıyız diye. Bu eylemler sonunda hükümet diğer yüzde 50`nin fikrine de saygı duyacaktır. Eşik aşıldı. Havanın yumuşatılması gerek, yumuşamazsa çatışma olacak.
Paylaş