havadurum

Ev Haczi Getiren Kocaya Manevi Tazminat Kararı!

Adana'da yaşayan G.L ve K.L çiftinin boşanma davası sonuçlandı. Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, eşinden habersiz kredi çekerek borçlanıp eve haciz gelmesine neden olan kocayı tam kusurlu buldu.

684

Adana'da yaşayan G.L ve K.L çiftinin boşanma davası, Yargıtay'ın verdiği yeni kararla sonuçlandı. Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, eşinden habersiz kredi çekerek borçlanıp eve haciz gelmesine neden olan kocayı boşanma davasında tam kusurlu buldu.

Yargıtay Kararıyla Tazminat Ödemeye Mahkum Edildi

Boşanma davasında, evlilik birliğinin temelden sarsılmasına sebep olan olaylar yüzünden manevi tazminat isteyen tarafın haklı bulunduğuna hükmedildi. Yargıtay'ın kararına göre, K.L.'nin eşinden habersiz kredi çekip, eve haciz gelmesine neden olması tam kusurlu olarak değerlendirildi.

Yargıtay: "Kocanın Davranışı Kişilik Haklarına Saldırı Niteliğinde"

Yargıtay kararında, erkeğin eşinden habersiz borçlanarak ve kredi çekerek evlerine haciz gelmesine sebep olmasının kadının kişilik haklarına saldırı teşkil ettiği vurgulandı. Bu durumun ekonomik ve sosyal açıdan kadına zarar verdiği belirtildi.

Hakkaniyet İlkesiyle Tazminat Miktarı Belirlenecek

Yargıtay'ın kararıyla birlikte, tarafların ekonomik ve sosyal durumları göz önünde bulundurularak uygun miktarda manevi tazminata hükmedilmesi gerektiği belirtildi. Kararın, hakkaniyet kuralları çerçevesinde tarafların durumlarına uygun bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Boşanma Davası, Evlilik Birliğinin Temelini Sarsan Olaylarla Sonuçlandı

G.L ve K.L çiftinin boşanma davası, eşinden habersiz kredi çekerek evlerine haciz gelmesine neden olan olaylarla sonuçlandı. Yargıtay'ın tam kusurlu bulduğu koca, manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş