Ev alan yabancıya 1 yıl oturma izni

Türkiye`den mülk alan yabancılara 3 ay olarak uygulanan oturma izni, bundan sonra 1 yıl olacak. Yasayla yabancılara mülk satışının yıllık 10 milyar dolara çıkması beklenirken, yaşanan bu gelişme inşaat sektörüyle uğraşan Çanakkaleli müteahhitlerden de olumlu yönde tepki aldı.

1093
MÜTEKABİLİYET kapsamında Türkiye’den taşınmaz satın alan yabancıların oturma izni süresi uzatıldı. Şu anda mülk alan yabancılara 3 ay olarak uygulanan oturma izni, bundan böyle 1 yıl olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nda kısa dönem ikamet izni kapsamında Türkiye’de taşınmaz malı bulunan yabancılara en az bir yıl izin verileceği belirtildi. Mülk alan yabancılara 3 ay olarak uygulanan oturma izninin 1 yıla uzatılacak olmasını olumlu yönde değerlendiren Çanakkale İnşaatçılar ve Yapı Müteahhitleri Derneği (ÇİMDER) Başkanı Güven Barış Yüksel, söz konusu gelişmenin inşaat sektörüne olumlu yönde yansıyacağını söyledi. Yüksel; “Bu kanun, muhakkak son derece pozitif etkisi olur. Bunu tabii sırf Çanakkale olarak düşünmemek lazım. Türkiye açısından bunun pozitif bir etkisi olur. Çanakkale için ise, pazardan pay kapmak için muhakkak bunun reklamını yapmamız lazım” dedi.
“Yeni pazarlar yaratmamız lazım”
Çanakkale`de ekonomi dinamiğinin inşaat sektörü olduğuna dikkat çeken ÇİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Güven Barış Yüksel, inşaat sektöründe yeni pazarlar yaratılması gerektiğini ifade ederek; “Bu gelişme, sektörde artı bir etki yaratır. Çanakkale`de ekonominin dinamiği inşaat sektörü. Bizim ne yapıp ne edip bu inşaat sektöründe yeni pazarlar yaratmamız lazım. Bu şekilde bir kararname de bizleri, akıllı kullanırsak pozitif etkiler” diye konuştu. Türkiye’de taşınmaz malı bulunan yabancılara en az bir yıl izin verilmesinin inşaat sektörüne fayda sağlayacağını vurgulayan Yüksel, şu an için Çanakkale`de yabancıların yoğun bir ilgisinin olmadığını ancak önümüzdeki yıllarda bunun tam tersi yönünde değişebileceğini de sözlerine ekledi.
Paylaş