Etili Kolpa ile coştu

Etili Ortaokulu`nun mezuniyet gecesi, Kolpa konseri ile muhteşem bir şölene dönüştü. Çanakkale`nin tanınmış müzik grubu Grup Ezgi`de türkülerini Etililer için söyledi. Etili Seramik`in katkıları ile gerçekleşen eğlence akşamı, okullarından ayrılacakları için hüzünlü olan öğrenciler, konserler ve eğlenceler ile mutlu oldular.

1983
 
 
Etili Ortaokulu’ndan mezun olan 52 öğrenci, mezuniyet sevincini Kolpa ve Grup Ezgi konseriyle yaşadı. Etili Seramik’in katkılarıyla geçtiğimiz hafta, Etili Ortaokulu okul bahçesinde düzenlenen Mezuniyet Gecesinde Çan’da bir ilk yaşandı. Türkiye’nin tanınmış gruplarından Kolpa ve Grup Ezgi konserinin yanı sıra DNA Halk oyunları Topluluğu ile Etili Seramik Halk Oyunları Topluluğu Türkiye’nin çeşitli yörelerinden oyunlar sergiledi. Etili Ortaokulu’nun Mezuniyet Gecesi saygı duruşu İstiklal Marşı`nın ardından, Etili Ortaokulu Okul Müdürü Ramazan Damar`ın konuşması ile başladı. Damar konuşmasında “Okulumuzun 8’inci sınıflarından bu yıl 52 öğrencimiz mezun oluyor. Onlara gelecekteki hayatlarında bütün kalbimle başarılar diliyor, bu gecenin haklı gururunu yaşayan ve kalpleri heyecanla dolu olan velilerimizi, öğrencilerimizi ve aile yakınlarını tebrik ediyorum” dedi. Gecede okul birincisi Ebru Özkan’a ödülünü Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Fırat, okul ikincisi Talat Deniz’e ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve okul üçüncüsü Özlem Şen’e de ödülünü Etili Seramik Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Tülek verdi. İsmail Tülek günün anlamıyla ilgili konuşma yaptı.
 
 
“Etili Seramik olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz”
“Her zaman söylediğimiz gibi bu tür üretim ve ekonomik faaliyetler çevreye zenginlik ve hareketlilik getirir” diyen Etili Seramik Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Tülek, “Bu sayede Kolpa gibi değerli sanatçıları ağırlama ve izleme imkanını elde edebiliriz. Aynı zamanda bu tür Sanayi kuruluşları, büyük kentlere göçü engeller, nüfusun yerinde tutulmasını sağlar. 1995 yılında başladığımızda bin civarında olan köy nüfusumuz iki katına çıkmıştır. 2014-2015 yıllarında yapmayı planladığımız yatırımlarla 150 kişilik daha ilave istihdam sağlamış olacağız. Böylece Etili’de kurulmuş Seramik fabrikalarında çalışan sayısı 500 kişiye kadar ulaşmış olacaktır. Birçok ilçemiz bile bu boyutta istihdam imkanına sahip değildir. Ülkemizin ve hepimizin varlığı olan kuruluşlarımızın değerinin anlaşılması ve kollanması en içten dileğimizdir. Kuruluşlar; çalışanlarından başka, satıcılara, müşterilere, nakliyecilere, çevredeki esnaflara ve ödediği vergi ve harçlarla Devlet’e çok yönlü bir fayda sağlamaktadır. Bununla beraber faaliyetlerimiz bize çevremize karşı Sosyal sorumluluklar da yüklemektedir. Etili Seramik olarak biz bu sorumluluklarımızı yerine getirmek için azami gayret göstermekteyiz. Ve Artık Etili Ortaokuluna veda eden öğrenci arkadaşlarıma Firmamız Yönetim Kurulu ve tüm çalışanlarımız adına bundan sonraki yaşamlarında şanslı ve güzel bir hayat dilerim. Öğrencileriyle birçok sıkıntılarını paylaşan ve onlara emek veren değerli dkul müdürüne, müdür yardımcılarına ve tüm öğretmen arkadaşlarımızı da selamlıyorum” şeklinde konuştu. Tülek ayrıca, “Üstlendiğimiz bu zor görevleri, beraber yürüttüğümüz Etili Seramik Yönetimi kurulunda başkanlığı paylaştığım sayın Sedat Ergin’e, aileme, mesai arkadaşlarıma ve desteğini her zaman arkamızda hissettiğimiz değerli halkımıza teşekkürlerimi sunmak isterim." ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.
 
 
 
 
Paylaş