Esnek çalışmaya geçilecek mi...?

2636
Mart ayı ile birlikte "kontrollü normalleşme" dönemine girilmiş ve kamuda `esnek çalışma dönemi` sona ermişti. 1 Mart tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan karar doğrultusunda kamu çalışanları esnek ve dönüşümlü çalışmaya son vermiş, sabah saat 09:00- akşam18:00 saatleri kapsamında çalışmaya başlanmıştı. 1 Mart`tan itibaren Çanakkale başta olmak üzere artan vakalar `esnek çalışma` konusunu yeniden gündeme getirdi. Sağlık Bakanlığı tarafından son kabine toplantısı sonrası son açıklanan verilerde Çanakkale yüz binde `348,81` oranla çok yüksek riskli grup (kırmızı) içerisinde yer alırken, hafta sonu başta olmak üzere kısıtlamalar yeniden gelmişti. Çanakkale Belediyesi, Vergi Daireleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)... gibi kamu kurumlarında vakaların yüksek oranlara çıkması çalışan personelde de tedirginlik yaratmaya başladı. 
 
Yapılandırma yoğunluğu temaslı sayısını arttırıyor
Geçtiğimiz günlerde Gelibolu Sosyal Güvenlik Merkezinde görev yapan tüm personelin covid-19 sebebiyle karantinaya alınmasından sonra bu sefer de Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hizmet binasında temaslı sayılarının 20 kişiye bulduğu öğrenildi. Özellikle yapılandırma geri ödemeleri sebebi ile büyük yoğunluk yaşandığı, vakaların daha da arttığı öğrenilirken, durumdan tedirginlik duyan kamu çalışanları duruma çözüm bulunmasını istiyor. 
 
İl Hıfzıssıhha Kararı ne olacak
Mart ayından açıklanan kararname ile esnek çalışma, İl Pandemi Kurulları`nın tavsiyesi ile İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları kapsamında görüşülerek karara bağlanması kararlaştırılmıştı. Vaka sayıları artan Çanakkale`de İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından kamu kurumlarında yeniden esnek çalışmaya geçilip geçilmeyeceği merak konusu oldu. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş