Esnaf da şikayetçi, vatandaş da

Çanakkale’de pazar sayısının çok olmasına Cumpa esnafı satışları olumsuz etkilediği için tepki gösterirken, vatandaş ise sayısı dördü bulan pazarlarda satılan ürünlerin çeşitli, kaliteli ve ucuz olmamasından dolayı şikayet ediyor.

698
Esenler’de açılan yeni semt pazarından ve Cuma Pazarı’nda kurulan üç ayrı pazardan dolayı sebze ve meyveye her daim ulaşabilen vatandaş başka illere göre tarımsal üretimin yapıldığı Çanakkale’de fiyatların yüksek olmasından rahatsızlık duyarken, esnaf ise müşteri potansiyelinin azalmasını gerekçe göstererek emek ve zaman kaybı yaşandığına dikkat çekiyor.
 
 
Ferhat Tezcan:
Ben Esenler’de oturuyorum. Ama Cumpa’ya geliyorum. Neden derseniz Esenler’de kurulan semt pazarı hem daha pahalı, hem de çeşit az. Ben sık sık İstanbul’a gidip geliyorum. İstanbul’da Kadıköy’deki Salı Pazarı’nda sebze ve meyve Çanakkale’den daha ucuz. İnanılmaz bir fiyat farkı var. Taze fasulye Çanakkale’de 6 Lira, İstanbul’da 3,5 lira, bir ürün soruyorum burada 1,25 lira, İstanbul’da 50 kuruş. Üstelik de Çanakkale tarımsal üretimin yapıldığı bir il olmasına rağmen yine de fiyatlar fahiş. Bence bir kentte pazar sayısının çok olması önemli değildir, önemli olan kaliteli, çok çeşitli ve ucuz pazar yaratmaktır. Esenler’de pazarda satılan ürünler kaliteli değil ve de fiyatlar vatandaşın cebini yakıyor. Salı pazarı merkezdeki aynı mantıkla Esenler’de olmalıydı.
 
 
Hatice Başaran:
Dört pazar olması satışlarımızı kötü etkiliyor. Belki vatandaşın ayağının dibinde Pazar olması vatandaş açısından iyi ama, cumpa esnafı kesinlikle böyle düşünmüyor. Şu an görmüş olduğunuz gibi Pazar durgun.
 
 
Zekeriya Canıtez:
Pazar genelde durgun. Bu genel durgunluğun nedeni Çanakkale’de pazarların çoğalması. Dört tane Pazar olunca satışlar düşüyor. Kış dönemi yaklaşırken en çok ıhlamur, adaçayı ve bal satıyorum. Benim alanımda fazla satıcı yok, benim açımdan sorun olmuyor ama, sebze ve meyve satan esnaf sıkıntıda. Yakın zamanda da Barbaros Mahallesi’nde yeni bir pazarın açılacağı söyleniyor, yer tayin edilmiş deniyor, esnafın satışlarına etkisi açıdan olumsuz durum oluşturuyor.
Paylaş