Eşitsizliklerin yeryüzünden silindiği bayramlar dileğimle

Yine bir bayram arifesindeyiz.
Savaşların, katliamların, yoksulluğun, açlığın, işsizliğin artarak sürdüğü günümüz koşullarında artık bayram tadını unuttuk, gerçek bir bayram duygusu hepimize yabancı oldu.
Mevcut sistemin bu şekliyle sürmesinden yana olanlar yine sahtelikleri ile ortaya çıkıp, halkın duygularını sömürmek adına pembe tablolar çizerek yalan rüzgârları estirecekler.
Halkın bayram duygularını sömürmek adına palyaçoluk yapacaklar.
Bu artık klasik oldu, böyle gider mi?
Bu güzel tatil günlerinizin bir bölümünde bu konuda kafa yorun derim.

733
Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle siyasi atmosferinde ısındığını gözlemlemekteyiz.
CHP’de aday belirlenmesi konusundaki belirsizlik sürmesine rağmen ilk zamanlarda yaşanan yıpratıcı hava etkisini yitirmiş gözüküyor.
Örgüt olarak yerel siyasetin gereklilikleri için daha çok çaba göstermeleri şu günlerin önemli bir ihtiyacı olarak kendisini hissettiriyor.
Belediye başkanları bu süreçte sorumluluklarını yerine getirme noktasında yoğun bir çaba içersindeler.
Gerek Ülgür Gökhan, gerekse Ömer Faruk Mutan adaylık süreci pratiğinin dışında, görevlerinin sorumluğu ile işlerinin başındalar.
Bu son derece önemli bir sorumluluk, işlerine bakıyorlar, hedeflerine bağlı olarak projelerini hayata geçirmenin gerekliklileri ile meşguller.
Tabiî ki siyasi rakiplerinin kendilerini yıpratmaları için sürdürdükleri önemli bir karalama kampanyasının da hedefi halindeler.
Bu karalamaları da bir bir boşa çıkarıp, halk nezdinde daha güçlü bir algıyı yaratarak seçim açısından kendilerine avantaj yaratmanın en güçlü zeminini de bu şekilde atmış oluyorlar.
AKP bu süreçte her nedense bugüne kadar göstermediği bir hırçınlıkla hareket ederek dikkatleri üzerine topluyor.
Bu hırçınlaşmanın getirdiği psikoloji ile önemli yanlışlar yaptıklarının da farkında değiller.
Adaylığı konusunda ismi artık daha kuvvetle anılmaya başlanan Milletvekili Mehmet Danış bu sürece nasıl bir müdahalede bulunur veya bulunmaz bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Ama bazı çirkin ve tehlikeli ilişkiler içersinde rakiplerine laf yetiştirmenin psikolojisi, iktidar partisinin Çanakkale’deki çaresizliğinin göstergesi olacağı unutulmamalıdır.
Bu konuya ilişkin bir gazeteci kardeşimin çok önemli bir gözlemi olmuş;
CHP’sinin basın toplantısı ardından bazı tetikçilerin ajanlık faaliyeti sonrasında AKP tarafından Ömer Faruk Mutan’a cevap yetiştirilmesi gibi bir olayı gazetecilik dikkati ile kamuoyuna taşımak aynı zamanda böylesi girişim içersinde olan gazeteci kılıklı kişiye karşı tepki göstermek gazetecilik mesleği açısından bir onurdur.
Utku Yaşar Cüce kardeşimi göstermiş olduğu bu duyarlılık nedeniyle kutluyorum
www.canakkalememleket.com adresinden bu konudaki değerlendirmesini okumanızı öneririm.
Bu bayram tatili nedeniyle önemli bir seyahat yoğunlaşması olacağından her bayramda yaşanan trafik kazaları nedeniyle yaşanan acıları yaşamamak için aman dikkat; trafik kurallarına harfiyen uyalım.
Bu acı gerçeği  bu bayramda yaşamadan, gelecek için hiç olmaza yeni bir umudun vereceği sevinç, içinde bulunduğumuz zor günler de hepimize bir bayram hediyesi olsun.
Yine, kurban bayramına has klasikleşmiş vahşet görüntülerinin yaşanmadığı bir bayram olmasını da ayrıca umut etmekteyim.
Tüm bunların dışında bir tatil olarak idrak ettiğimiz bayramlar için iyi tatiller dileklerimi de paylaşır, ezenin ve ezilenin olmadığı, her türlü eşitsizliklerin yeryüzünden silindiği, her dinden, her inançtan, her ulustan, her dilden her kültürden insanların eşit, özgür ve kardeşçe yaşadığı bayramlara ulaşma umuduyla.
Paylaş