Esenler Semt Koruluğu teşekkür aldı

Çanakkale Belediyesi’nin Esenlerde kullanılmaz durumda olan koruluğu düzenleyerek halkın kullanımına sunması halkın beğenisini kazandı.

356
Esenler Mahallesi Barışkent 1-2-3 ve Özgür Kent site yöneticileri Çanakkale Belediye Başkanı Ulgür Gökhan’ı ziyaret ederek Esenler Koruluğu olarak halkın kullanımına açılan alan için teşekkürlerini ilettiler. İçinde çeşitli ağaçların bulunduğu alan; çevre düzenlemesi, zemin düzenlemesi ve piknik masaları ile halkın kullanımına kazandırılarak yeni bir yeşil alan daha yaratılmış oldu.
 
Ziyarette site yöneticileri böylesi alanların daha fonksiyonel kullanımı için çeşitli önerilerde bulundular. Bu alanların kent kültür hayatının bir parçası olarak ele alınmasını bu alanlarda Çanakkale Belediyesi organizas-yonunda düzenlenecek çeşitli kültürel ve sanatsal aktiviteler ile park ve bahçelere yeni bir kimlik kazandırılması noktasındaki öneri önümüzdeki günlerde park ve bahçeler açısından önemli bir vizyon değişikliğinin gündeme gelmesini sağlayabilir. Site yöneticileri yapmış oldukları ziyarette vatandaşlar olarak kendilerine de sorumluluk düştüğünü bu alanlara sahip çıkarak doğru kullanımın oluşturulmasını sağlayacaklarını belirtiler. Ayrıca bu alanlara bir kimlik kazandırılması konusunda görüşlerini Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile paylaşarak park bahçelerin kent kültür hayatının bir parçasına dönüştürülmesi önerisini gündeme getirdiler.
Paylaş