Erzurumlular Derneği'nin yeni başkanı Salih Karslıoğlu

1053
Çanakkale Erzurumlular Derneğinin 3. Olağan Genel Kurul Toplantısının başlangıcında dernek başkanı Mehmet Akgün kürsüye gelerek üyeleri selamladı, katılımlarından ötürü teşekkür etti. Salonda yeterli çoğunluğun hazırım cetvelinin incelenmesiyle mevcut olduğunu belirtmiş oldu. Akgün devamla; "Bilindiği gibi ilk olarak 13 Nisan 2021 tarihinde toplanmıştık. Çoğunluk oluşmadı bir hafta sonra toplanacaktır ancak ilimizde Covid-19 salgını artış göstermiş olması nedeniyle il dernekler müdürlüğü ile yapılan temas sonrası 16 Haziran 2021 yapılacağına karar kıldık ve sizleri bilgilendirdik. Genel kurul çalışmalarının devamı için divan için isimler önermenizi rica ediyorum" dedi. 
 
Yapılan öneriler sonrasında; Belirlenen gündem gereği oluşturulan Divan Kurulu Başkanlığına Gökhan Bayram, divan kurulu üyeliklerine Sertaç Ekmekçi, Reşat Özer ve Hayrettin Özay oy birliği ile seçilmiş oldular. Divan Kurulunun oluşması ardından Divan Başkanı Gökhan Bayram kendilerine duyulan güvene teşekkür etti. Gündem gereği Şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti ve ardından İstiklal Marşımız okundu. Sırasıyla gündem maddeleri ele alındı ve gerekli görüşmeler yapılarak karara bağlanmak üzere genel kurulu üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylamalarda kararlar oy birliği ile alındı.
 
Faaliyet Raporunu sunan Başkan Mehmet Akgün yapılan çalışmaları açıkladı ve "Kurulduğumuz 8 yıldan bu yana bize destek sunan hemşehrilerimizden Gürsel Polat ve Sertaç Ekmekçi, İdris Makas, Erol Zeren, Şakir Türker, İsmail Kolçak, Mustafa Türker, Nihat Parlak, şu anda Antalya`ya göç eden ve rahatsızlık geçirmiş olan kurucu başkanımız Cemil Kırkkeseli`ye acil şifalar diliyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Birçok güzel işler başardık zor durumda olan hemşehrilerimize yardımcı olduk. Değerli arkadaşlar yeni dönemde görevden affınızı rica ediyorum" dedi.
 
Faaliyetler oy birliği ile kabul edildi
Salih Karslıoğlu mali bilançoları her ayrıntısıyla açıkladı. Yusuf Gündüz denetim kurulunun hazırladığı denetim raporunu kurulun bilgisine sundu. Divan Başkanı Gökhan Bayram faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporları bilginize sunuldu arkadaşlar. Raporlara ilişkin leh yada aleyhte görüş bildiren arkadaşlar varsa söz hakkı vereceğim dedi. Söz isteyen çıkmadı. Yönetim ve Denetim kurullarının ibrazı ile ilgi gündem maddesine geçildiğini belirten Divan Başkanı Gökhan Bayram oylamaya geçiyorum dedi. Yönetim kurulunun yaptığı faaliyetleri ibra edenler işaret buyursun dedi ve yapılan oylama sonrası faaliyetler oy birliği ile kabul edildi.
 
Yönetim kurulu belirlendi
Sonra denetleme kurulunun raporunu oylamaya sundu yapılan oylama sonrasında denetleme kurulu raporu da oy birliği kabul edildi. Divan Başkanı Gökhan Bayram yeni yönetim ve denetim kurulları için seçimlere geçileceğini belirterek "aday isimleri önerir misiniz?" diye sordu. Yapılan önerilen adayların tespiti sonrasında seçimlere geçildi yapılan seçimler sonrasında oy birlii ile; Yönetim kurulu asil üyeliklerine: Salih Karslıoğlu, Sertaç Ekmekçi, Reşat Özer, Yusuf Gündüz, İdris Makas, Tandoğu Yazıcı, Metin Kömürcü. Yedek üyeliklere ise: İlhami Arpalı, Gökhan Bayram, Hayrettin Özay, Ahmet Türker, Cemil Kesemen, Fatih Yılmaz, Denetleme kurulu asil üyeliklerine Burak Naci Utkutuğ, Metin Dadaş, Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri: Ahmet Başar, Recai Keleş, Ali Rıza Erdoğan seçilmiş oldu.
 
Akgün onursal başkan oldu
Divan Başkanı Gökhan Bayram ise yaptığı konuşmada; "Ben değerlendirmemi sonraya bırakarak, sizlere dilek ve temennide bulunmanız için tek tek söz vereceğim. Sizlerin açıklamalar yapmanızın sonrasında, ben bir düşüncemi ve değerlendirmemi açıklayacağım. Genel kurula katılan tüm üyeler düşüncelerini paylaştı. WhatsApp sayfasında siyasi manada ve inançlara karşı ötekileştiren paylaşımlar yapmaktan kaçınmak. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmek. Üniversite öğrencilerine burs verecek imkanları temin etmeliyiz. Derneğimiz etki alanlarını geliştirmeliyiz. Ve değerli ağabeylerim, arkadaşlar ben geçen iki çalışma döneminde başarılı çalışmalar yapan yönetimlerin başında önderlik eden ve Erzurum`un yetiştirdiği yüreği insan sevgisi, memleket sevgisi ile dolu Mehmet Akgün başkanımıza çok teşekkür ediyorum şahsım ve sizler adına. Gene aramızda olacaklar fakat biz Mehmet Ağabeyimizi yaptığı değerli çalışmalar nedeniyle aramızda hak ettiği engin sevgi ve saygının haklı sonucu olarak, Onursal başkanımız olarak ilan ediyor ve genel kurulumuzun oylarına sunuyorum" dedi ve yapılan oylama sonrasında Mehmet Akgün oy birliğiyle onursal başkan seçildi. Bunun üzerine Mehmet Akgün; "Bu kadirşinas tutum için herkese teşekkür ediyorum, ben gene sizlerin hizmetinizde olacağım. Divan Başkanı Gökhan Bayram gündemimiz son maddesi gereği Divan adına tüm üyelere, dernek organlarına seçilen yöneticilere sağlık ve esenlikler diliyorum" dedi. 
Yeni başkan Salih Karslıoğlu
Asil üyelikle seçilen Çanakkale Erzurumlular Derneğinin yönetim kurulu, 21 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 16.00`da derneğin yönetim merkezinde toplandı. Yapılan seçimler sonrasında oy birliği ile: Salih Karslıoğlu Başkan, Serhat Sertaç Ekmekçi Başkan Yardımcısı, Reşat Özer Sekreter, İlhami Arpalı Muhasip, Yusuf Gündüz Üye, Tandoğu Yazıcı Üye, Metin Kömürcü Üye olarak seçildiler. 
 
"Dadaşça Çanakkale şehrimizin, ülkemizin varlığına varlık katacağız"
Toplantı gündemin görüşülmesi sonrasında, üyelere hitaben; Başkan Salih Karslıoğlu; "Değerli arkadaşlar 3 yıl sürecek hizmet nöbetimizde kurulumuza başarılar diliyorum. Allah muvaffak etsin. Gerek genel kurul esnasında üyelerimizin, gerekse bu gün burada, sizlerin şahsıma göstermiş olduğunuz sevgi, teveccüh ve güvene layık olmaya çalışacağım.Birlik ve dayanışma duygumuzu daha da yükselterek Çanakkalemiz`de çok sevilen Erzurumlu`ları daha çok sevilen komşular olarak görülmesini sağlayacağız. Kuruluş günümüzde kamuoyu ile paylaştığımız gibi; Cumhuriyetimizin kurucularının ortaya koyduğu kurucu felsefeye bağlı, Fahri Hemşehrimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün aydınlık yolunda, mukedasatımızdan aldığımız güç ve kudretle yürüyecek ve yaşadığımız bu şüheda yurdunda Dadaşça Çanakkale şehrimizin, ülkemizin varlığına varlık katacağız. Ben derneğimizin kurucularına, üyelerine ve önceki başkanlarımızdan; kurucu başkanımız Cemil Kırkkeseli`ye ve son iki dönem büyük bir özveri ve samimiyetle bizi, bu güzel günlere taşıyan, Türk Atletiziminin de yüz akı olan, aynı zamanda ülkemize şampiyonluklar kazandırmış, milli atlet, ağabeyimiz, başkanımız Mehmet Akgün`e şahsım, sizler ve camiamız adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Genel Kurulumuz almış olduğu yerinde bir kararla Onursal Başkanımız olarak da Mehmet ağabeyimizin tecrübe ve fikirlerinden faydalanmaktan ayrıca büyük bir güç ve keyif alacağım. Kendilerine sağlık ve esenlikler diliyorum" dedi.
(Atakan Alkış)
Paylaş