Kepez’in su sorunu hakkında basın açıklaması yapan AK Parti Kepez Belediye Meclis Üyesi Erkan Kürşat Ertürk, Kepez’in çamurlu kuyu suyuna mahkûm edildiğini söyledi.
Ertürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Atikhisar Barajının su kaynaklarının korunması için Valiliğin, üniversitenin, teknoparkın, belediyelerin ve devlet kurumlarının ortaklaşa yapacakları çalışmaların anlatıldığı “ZİRVE 17“ konferansına katılım sağladık. Bu birlikte çalışmanın ortak akılla su kaynaklarımızın korunması, gelecek nesillerin su sıkıntısı çekmemesi için doğru ve bilimsel adımların atılacağına inancımız tamdır.
Büyük bir mutlulukla anlatılanları dinlerken Atikhisar Barajı’nın sulama ve içme suyu olarak faaliyet verdiği alanların haritası ekrana yansıtıldığında ise Kepez’in bütün çevresinin baraj kaynağından faydalandığını fakat Kepez’in faydalanamadığını görünce üzüldük.
Çanakkale Belediye Başkanı’nın konuşmaları arasında çok dikkat çekici noktalar vardı. Konuşmasında herkesin temiz içme suyuna ulaşma hakkının olduğunu söyleyen Başkan, yanı başında komşusu Kepez’de yaşayan vatandaşların çamurlu su içmesine kayıtsız kalması; aklımızda söylemleri ile yaptıklarının uyuşmadığı algısını oluşturdu. Göreve geldiği süreden itibaren %25 olan içme suyu kayıp kaçak oranını %20’ye düşürdüğünü söyleyen Çanakkale Belediye Başkanı’nın bu oranları nasıl hesapladığını belgeleriyle kamuoyuna açıklamasını, Kepez’deki kayıp kaçak oranının hesaplanması ve nasıl düşürülebileceği ile ilgili Birol Başkan’a da ön ayak olmasını kendisinden rica ediyoruz. Temiz içme suyunun kutuplardaki buzullarda hapis durumda olduğunu söylemesine rağmen kamuoyu bilmelidir ki Kepez’deki içme suyu, aynı Kepez kadar özgürdür. İçme suyu kayıp kaçak oranı %50-60 civarında olan Kepez’de su kaynaklarının korunabilmesi için alt yapının hızlı bir şekilde yenilenmesi zorunluluktur.
Atikhisar Barajı’nın içme suyu kullanım hakkını elinde bulunduran CHP’li Çanakkale Belediyesi’nin kapı komşusu CHP’li Kepez Belediyesi ile ortak bir protokol yaparak Kepez’i baraj suyuna kavuşturması gerekmektedir. Çanakkale Belediye Başkanı’na soruyorum herkesin temiz içme suyuna ulaşma hakkı var da Kepezli vatandaşların yok mu? İki CHP’li belediye yıllardır bir masaya oturup bu sorunu neden çözememektedir? Türkiye’nin en büyük beldesi Kepez’i çamurlu kuyu suyuna mahkûm etmeye kimsenin hakkı yoktur.”
(HABER MERKEZİ)