havadurum

Ertuğ’dan GMKA’ya destek

Avrupa Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ, Balıkesir Üniversitesinde verdiği panelin ardından Güney Marmara Kalkınma Ajansını ziyaret ederek, ajansların faaliyetlerini heyecanla izlediğini ve takip ettiğini söyledi.

400
2009 yılından bu yana Avrupa Parlamentosu (AP)’da Almanya Milletvekili olan İsmail Ertuğ Balıkesir Üniversitesi’ndeki  “AB Sürecinde Gelinen Son Durum ve Türk Turizmine Yansımaları” konulu panelin ardından Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti.
 
Genel Sekreter Mustafa Gündoğan’la görüşen AP Milletvekili Ertuğ, Avrupa Parlamentosunda ulaşım, turizm ve kırsal kalkınma komisyonlarında aktif çalışmalar yaptığını, bölgenin öncelikli sektörleri olan bu konularda Ajans çalışmalarına her türlü desteği vereceğini söyledi. İsmail Ertuğ, özellikle Türkiye’nin daha iyi tanıtılması konusunun altını çizerek; “Almanya’nın Bavyera Eyaletinde çiftçilerin farklı ülkelerde yatırım yapma düşünceleri var ve bu potansiyeli değerlendirme konusunda iyi çalışılması gerekiyor. Özellikle yüz yüze görüşmeler yapılarak daha etkili sonuçlar alınacaktır. Türkiye’nin daha iyi tanıtılması ve dış dünyaya açılmaktan korkmamak gerekiyor” dedi.
 
Nisan’da Almanlar Güney Marmara’da
AP Milletvekili Ertuğ’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Nisan ayında bölgemizde gerçekleşecek Alman işadamları ve Türk işadamları buluşması hakkında çeşitli bilgiler verdi.
 
Genel Sekreter Gündoğan, “Bu toplantıya sizin de katılımınızı ve her türlü desteğinizi bekliyoruz. Özellikle gıda, turizm ve yenilenebilir enerji alanlarında faaliyet gösteren Alman yatırımcıları bu toplantıya yönlendirmeniz toplantımıza katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
 
AP Milletvekili İsmail Ertuğ’a eşlik eden Bremen Üniversitesi Turizm Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Volkan Altıntaş ise Balıkesir’in güçlü turizm potansiyelinin sürdürülebilir bir şekilde gelişmesinin önemine değinerek “Bu ancak stratejik planlama ile bölgenin turizm paydaşlarının ortak çalışmasıyla elde edilebilir” dedi. Dr. Altıntaş ITB Berlin Fuarında GMKA çatısı altında birleşen Balıkesir ve Çanakkale stantlarını mutlaka ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.
Paylaş