havadurum

Ersoy, "Türkiye TikTok'ta da 3. sıraya gelmeyi başardı"

Bakan Ersoy, turizm verilerine ve restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu: "Özellikle son birkaç yıldır 200 ülkede tanıtım yapıyoruz. Sosyal medyada özellikle dijital pazarlama diye baktığınızda 5 yıl önce ilk 20'ye giremeyen Türkiye, şu anda Go Türkiye platformu ikinci sıraya kadar geldi"

454
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 yılın ilk 6 ayının rakamları ile gündemdeki konuları değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda sunum eşliğinde yaptığı konuşmasında Ersoy, Türkiye'de turizm alanında 2023 için 60 milyon ziyaretçi hedefi koyduklarını, daha ilk 6 ayda 22 milyon 945 bin ziyaretçinin ağırlandığını aktardı. Bakan Ersoy, deprem ve seçim sürecinin etkilerine rağmen turizm hedeflerini yakaladıklarına işaret ederek, gelir bazında bu yıl koydukları 56 milyar dolarlık hedefin 21 milyon 7 bin dolar kadarının yılın ilk yarısında elde edildiğini kaydetti. Ziyaretçilerin ortalama kalış süresi ve kişi başı gecelik harcama verilerine ilişkin Ersoy, "2022'nin ilk 6 ayında ortalama yüzde 10,5 olan kalış süresi, 2023'ün ilk 6 ayında 9,9 geceleme olarak gerçekleşti. Burada eksi yüzde 5.7'lik bir daralma söz konusu. Gelir bazına baktığımız zaman kişi başı gecelik gelir ilk 6 ayda geçen sene 89,2 dolar, 2023'ün ilk 6 ayında 99,9 dolar olarak gerçekleşti. Yani yüzde 11,9 artış söz konusu. Bu çok çok önemli bir rakam." dedi.

"Son birkaç yıldır 200 ülkede tanıtım yapıyoruz"

"Türkiye konaklama sektöründe sürdürebilirlik belgesi aşamasında birinci sıraya geldi"
Mehmet Nuri Ersoy, turizmde en önemli konunun pazar çeşitliliği olduğunu, son 5 yıldır Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı ve Bakanlık olarak bu konuda çeşitli çalışmalar yaptıklarını aktardı. Yeni kaynak destinasyonlarının geliştirilmesinde ve ürün çeşitlendirmesinde çok ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Ersoy, şöyle devam etti: "Özellikle gastronomi, sağlık, eğitim, bisiklet, doğa, arkeoloji ve kültür ürünlerinin ön plana çıktığı bir tanıtım yapıyoruz. Tabii bütün bu pazar ve ürün çeşitlemesinde başarılı olmak için yoğun ve etkili bir turizm tanıtımını ülke olarak gerçekleştiriyoruz. Özellikle son birkaç yıldır 200 ülkede tanıtım yapıyoruz. Sosyal medyada özellikle dijital pazarlama diye baktığınızda 5 yıl önce ilk 20'ye giremeyen Türkiye, şu anda Go Türkiye platformu ikinci sıraya kadar geldi. TikTok'ta da 3. sıraya gelmeyi başardı."
(AA)
Paylaş