havadurum

Erkek ve Öz, birlikteliği CHP’ye yaradı

CHP`nin milletvekili adayları Avukat Muharrem Erkek ve Bülent Öz, ilçe ziyaretlerine ve seçim çalışmalarına devam ediyor. Dün Çan`da partililer ve vatandaşlarla buluşan CHP adayları, AKP`nin giderek iktidar gücünü kaybettiğini, CHP`nin iktidara yaklaştığını ifade ederek, “Halkın iktidarını kuracağız. CHP iktidarında yeni ve insan odaklı bir anayasayı hep birlikte yapacağız” dediler. CHP`li Erkek, Türkiye`nin anayasanın yanında, yeni bir seçim ve siyasi partiler kanununa da ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “İşte o zaman gerçek bir milli iradeden bahsedebiliriz. Halkın tüm kesimleri ile mecliste temsil edilmesi gerekiyor” dedi.

630
 
 
7 Haziran tarihinde gerçekleşecek 2015 genel seçimlerinde, delegelerin oyları ile CHP adaylıkları kesinleşen 1`inci sıra avukat Muharrem Erkek ile 2`nci sıra Bülent Öz, seçim gezilerine ve ziyaretlerine devam ediyor. Gittikleri tüm ilçe, belde ve köylerde büyük bir ilgi ile karşılanan Erkek ve Öz, dün de Çan`da hem partililer hem de yurttaşlarla bir araya geldiler. Önce CHP İlçe Başkanlığı`nda İlçe Başkanı İmalettin Meriç ve yönetim kurulu ile çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda birer konuşma yapan Erkek ve Öz, CHP`nin hem Çanakkale`de birinci parti hem de ülke genelinde iktidar olması için çok daha fazla çalışacaklarının altını çizdiler. Kadın ve gençlerin bu seçim sürecinde etkilerinin büyük olacağını ifade eden Erkek ve Öz, partinin tüm kadroları, üyeleri ve hatta sempatizanları ile birlikte çok daha fazla ve yoğun bir çalışma süreci içine gireceklerini söylediler.
 
 
“AKP çöküşte, CHP yükseliyor”
AKP`nin tüm politikaları ile çöküşe geçtiğini ifade eden CHP adayları, iş ve dış politikalardaki beceriksizliğin AKP iktidarının sonunu getirdiğini vurguladılar. Halkın tüm kesimlerinin mutsuz olduğunu, başta ekonomik ve sosyal politikalar olmak üzere insanlara dokunmayan politikaları AKP`nin oy kaybı yaşadığını belirttiler. “İnsanların özel yaşamına bile müdahale edildiği, hukuktan ve demokrasiden giderek uzaklaşıldığı bir ülkede mutlu olunabilir mi?” diye soran Erkek, “Temeline demokrasi ve evrensel hukuku almayan tüm rejimler, hem insanları mutsuz eder, hem de kalıcı olamazlar. Türkiye`nin ciddi bir hukuk reformuna ihtiyacı vardır. Bağımsız bir yargılama sistemi, yargısı bağımsız, toplumu özgür bireylerden oluşan, üreten ve paylaşan bir ülke, yine bu ülke yurttaşlarının, emekçilerinin omuzlarında yükselecektir. Türkiye, bölgesindeki Müslüman ülkeler içinde çağdaş, laik bir hukuk devleti olarak öncü ve örnek olmaya devam edecektir. Toplumsal barışını sağlamış yeni bir Türkiye`de halkın iktidarını Cumhuriyet Halk Partisi ile kuracağız” dedi. Burada yapılan konuşmaların ardından, Çan çarşısında halkla buluşan Erkek ve Öz, aldıkları olumlu tepki ve ilgiden memnun olurken, burada karşılaştıkları MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Cahit Özer ile de bir süre sohbet ettiler.
 
Paylaş