havadurum

Erkek "İlk genel seçimde iktidar olacağız"

1493

 CHP 37’inci Olağan Kurultay’ın da Hukuk Politikaları ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak göreve gelen CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulları ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Ziyaretlerde dördüncü dönem CHP YDK üyesi seçilen Serdar Soydan ve CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’da yer aldı. Göreve gelmesi sonrası açıklamada bulunan Milletvekili Erkek,  Türkiye’nin yurt dışındaki faiz lobilerine günde yaklaşık 50 Milyon dolar faiz ödediğini ve bu faizleri 83 milyonun vergileri ile  ödendiğini ifade eden Milletvekili Erkek, “Londra’daki bir avuç tefeciye hizmet eden bir saray hükümeti ile karşı karşıyayız. Bunun için işsizlik büyüyor” dedi. Bugün Türkiye’nin verdiği mücadelenin demokrasi mücadelesi olduğunu belirten Milletvekili Erkek; “Onun için ittifaklar çok önemli. Biz ilk genel seçimde iktidar olacağız. Buna kesinlikle inanıyoruz. Başarmak için inanmak gerekir. Bizimle yürüyen tüm demokratlarda buna inanıyoruz” dedi. Türkiye’de yaşanan sorunları mücadele ederek çözeceklerini ifade eden Erkek; “Sorunları aşmak için çalışacağız. Çanakkale’de de partimizi büyüteceğiz. İl ve ilçe örgütlerimizle, yerel yönetimimizle hep birlikte çok çalışacağız ve başarılı olacağız. Önümüzdeki süreçte Çanakkale’de çok daha büyük farkla seçimlerde birinci parti olacağız” dedi.

 

“CHP üyeliği esas itibari ile onurlu bir toplum hizmetidir”

Milletvekili Erkek açıklamasında; “CHP’de hangi görev olursa olsun CHP üyeliği esas itibari ile onurlu bir toplum hizmetidir. Biz kurultayımızda Cumhuriyetimizin 2’inci yy. için bir beyanname sunduk. Kurultay, partimizin en yüksek organıdır, o beyanname kurultayımızda oy birliği ile kabul edildi. Bunu çok önemli buluyoruz çünkü ülkemiz demokrasi yolculuğunda tüm eksikliklere rağmen, darbe teşebbüslerine rağmen, engelleri aşarak ilerlerken maalesef mutlakıyete doğru dev bir geri adım attı.  Bugün yaşadığımız demokrasi değil monokrasi. Tek adam rejimleri krizleri çözmez büyütürler. 24 Haziran seçimlerinden önce Erdoğan, ‘Siz bu kardeşinize bu yetkiyi verin ondan sonra ekonomi nasıl şahlanıyor herkes görsün’ demişti. Evet Türkiye şahlanıyor ancak şahlanan işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik oluyor. ekonomik tablo ortada. 83 milyon vergi ödüyoruz, her şeye vergi ödüyoruz bu vergiler nereye gidiyor? Faiz lobilerine. Günde yaklaşık 50 milyon doları ülkemiz yalnızca yurt dışındaki faiz lobilerine ödüyor. 18 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının yalnızca dışarıya ödediği faiz 170 Milyar Dolar. Londra’daki bir avuç tefeciye hizmet eden bir saray hükümeti ile karşı karşıyayız. Bunun için işsizlik büyüyor. Ancak hiç kimse umutsuz olmasın 31 Mart’ta 23 Haziran’da nasıl büyük başarılara imza attıysak ilk genel seçimde tek adam rejimine milletimizle birlikte son vereceğiz” dedi.

 

“Türkiye’deki tüm demokratlar birleşecek”

Tüm demokratların birleşerek, ilk seçimde iktidar olacaklarını ifade eden Milletvekili Erkek; “Önümüzdeki süreçte Türkiye’deki tüm demokratlar birleşecek. Liberal, sosyal, muhafazakar… Tüm demokratlar birleşecek. Burada sihirli kelime ‘demokrat’tır. ‘Demokrat’ demokrasiye inanan demektir.  Türkiye bugün demokrasiyi, özgürlükleri, hukuk devletini kaybetti. Biz demokrasimizi, hukuk devletini yeniden tahsis edemezsek ekonomik kalınmayı da sağlayamayız, huzuru da sağlayamayız, toplumsal barışı da sağlayamayız. Vatandaşlarımızın sorunlarına da dertlerine de derman olamayız. Bugün Türkiye’nin verdiği mücadele demokrasi mücadelesidir. Onun için ittifaklar çok önemli. Biz ilk genel seçimde iktidar olacağız. Buna kesinlikle inanıyoruz. Başarmak için inanmak gerekir. Bizimle yürüyen tüm demokratlarda buna inanıyoruz. İlk yapacağımız iş devleti liyakat ve adalet konuları da hızla yapılandırmak olacak. Ondan sonrada toplumsal bir uzlaşmayla yeni bir anayasa ile güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracağız. Kıta Avrupa’nın uyguladığı eski sorunları olan parlamenter sistem değil, dünyanın güçlü ülkelerinin uyguladığı rasyonelleştirilmiş bir parlamenter sistemi yeni anayasa ile birlikte milyonlarla beraber mutlaka tesisi edeceğiz” dedi.

       

“Türkiye’nin yaşadığı sorunların sebebi şu anki sistemdir”

Türkiye’nin yaşanılan sorunların asıl sebebinin şu anki sistem olduğunu belirten Milletvekili Erkek; “Türkiye bu sistemle gidemez. Yaşadığımız ağır sorunların sorumlusu ve bu sorunlarını büyümesinin temel sebebi bizzat sistemin kendisi, yani tek adam rejimi. Bugün maalesef egemenlik parlamenter sistemden saraya yönlendirildi, şahsileştirildi ve bir hanedan devleti kurulmak isteniyor. Ama Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Kısa zamanda Türkiye’nin bu iktidarla yürüyemeyeceği belli. Çünkü bu saray iktidarı ülkemizi freni patlamış kamyon gibi uçuruma doğru sürüklüyor. İlk seçimden sonra Türkiye hak ettiği tabloyu yaşayacak. Ülkemizde hem yargı, hem yasama, hem de basın yürütmenin ‘saray iktidarının’ tahakkümü altındadır. Bugün basın özgür değil, düşünce özgürlüğünde sorunlar var. Bunlar olduğu sürece demokrasiden bahsetmek mümkün değil. bu sorunları aşmak için çalışacağız. Çanakkale’de de partimizi büyüteceğiz. İl ve ilçe örgütlerimizle, yerel yönetimimizle hep birlikte çok çalışacağız ve başarılı olacağız. Önümüzdeki süreçte Çanakkale’de çok daha büyük farkla seçimlerde birinci parti olacağız. Yerel seçimlerde de belediye sayımızı mutlaka arttıracağız. Türkiye CHP’nin olduğu belediyelerde, halkçı, şeffaf belediyeciliği gördü ve buralarda insanlar mutlu. Bugün Türkiye nüfusunun yarısını CHP’li belediyeler yönetiyor ama yönetirken iki temel ilkeyi hep önümüzde tutuyoruz. Bizim belediye başkanlarımız bize oy versin vermesin tüm hemşehrileri kucaklıyorlar, iki harcadıkları her kuruşun hesabını belde halkına, kent halkına veriyorlar. Hiçbir hesap vermeyen, denetimi olmayan bir saray iktidarı karşısında bu örnekler çok önemli.  Bugün mevcut iktidar yürütmeyi, yargıyı, basını, Sayıştay’ı, müfettişler denetleyemiyor. Denetimin ve şeffaflığın olmadığı yerde keyfilik ve hukuksuzluk olur. Bir devlet hukuk devleti olmalıdır. Bütün mücadelemiz bu. Ben uzun süredir Ankara’daydım, bütün Türkiye’nin ilçeleri, beldeleri,  büyükşehirleri hepsi ile ilgileniyoruz. Önümüzdeki süreçte de Hukuk Ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürüteceğiz. Umarım ilk seçimde Türkiye milletimiz hak ettiği bir yönetimi mutlaka getirecek ve huzurlu, mutlu günleri hep birlikte yaşayacağız” dedi.      (Eren Aşnaz)

Paylaş