Erenköy yolunu istiyor!

Çanakkale`de yılan hikayesine dönen viyadükte yaşanan kaymanın ardından kullanılamaz hale gelen Erenköy giriş yolunun tekrar yapılması için girişimlerde bulunan Erenköy Muhtarı Hakan Koça, “Köyümüze giriş noktasında alternatif bir yol olarak, eski yolumuzun tekrar kullanılabilir hale gelmesini istiyoruz” dedi.

973
2013 yılında yaşanan aşırı yağışlar nedeni ile kayma ve çökmelerle, yıkılma tehlikesi yaşayan Çanakkale Viyadüğü`nde, kullanılmaz hale gelen Erenköy yolunun tekrar kullanılabilir bir duruma getirilmesi isteyen Erenköy Muhtarı Hakan Koça, son yaşanan olayların ardından harekete geçti. Uzmanların, “Artık viyadük için yapacak birşey kalmadı” açıklamalarını dikkate alan Erenköylüler, köye giriş ve çıkışlarının derdine düştü. Çanakkale-İzmir karayolunun tek geçiş noktası olan Çanakkale Viyadüğü`nden önce, hem İzmir karayolu hem de Erenköy`a giriş yolu olarak kullanılan yolun kullanılamaz hale gelmesi Erenköy halkını mağdur etti. Şimdi tehlikede olduğu, her an yıkılabilme potansiyeli taşıdığı, kullanılamaz hale gelebileceği ileri sürülen, Çanakkale Viyadüğü`nün yaşayacağı olumsuz bir durumda Erenköy ile Çanakkale`nin tek bağlantı noktası olan güzergah da ortadan kalkacak.
 
 
“Sıkıntılar yaşayacağız”
“Bizim tek ihtiyacımız ve talebimiz alternatif bir yol olmasıdır” diyen Erenköy Muhtarı Hakan Koça, “Eski yıkılan yol köyün girişiydi, oranın tekrar yapılmasını istiyoruz. Yarın-öbür gün viyadüğün olumsuz bir durum yaşaması halinde yolumuzu kaybetmek istemiyoruz. Bizim mevcut durumda bile köye giriş çıkışlarda sıkıntı yaşanıyor. Köyümüze giriş noktasında alternatif bir yol olarak, eski yolumuzun tekrar kullanılabilir hale gelmesini istiyoruz. Böyle giderse, yani kaymalar devam ederse ciddi sıkıntılar yaşanacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Özel İdare`ye başvuruldu
Erenköy Muhtarı Hakan Koça, karayolları ile görüştüklerini karayollarının “O yıl bizim tasarrufumuzda değil” demesi üzerine yolun Özel İdare`ye geçtiğini öğrendiklerini ifade etti. Koça, kendilerine verilen sözlerin takipçisi olacaklarını fade ederek, “Bizim giriş yolumuz ile ilgili bir girişimimiz oldu. Erenköy`e giriş yolu olan, eski yolumuzun Özel İdare`ye devredildiğini öğrendik. Bu anlamda girişimlerimiz oldu. Bize, `Tamam, yapma imkanımız var` dediler. Bizim girişimimiz sadece bu noktadadır. Bunun dışında şimdilik alternatif bir girişim düşünmüyoruz. Bize söylenenlerin takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.
Paylaş