havadurum

Erasmus+ AB Projesi İkinci Çalıştayı Polonya Szczecin'de gerçekleştirildi

433
EntreAction: Girişimcilik Eğitiminde Yenilikçi Bir Vakadan Video-Hikayeye Yaklaşımı konulu Avrupa Birliği Projesinin ikinci çalıştayı, 27-31 Mart 2023 tarihlerinde Polonya, Szczecin Denizcilik Üniversitesi ev sahipliğinde, proje yürütücüsü Doç. Dr. Veneta Hristova koordinasyonunda gerçekleştirildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nden Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal`ın katıldığı Çalıştaya, Bulgaristan - St. Cyril ve St. Methodius Üniversitesi, Polonya - Szczecin Denizcilik Üniversitesi, Finlandiya - Tampere Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Almanya - Leipzig Üniversitesi, Portekiz - Aveiro Üniversitesi, ile Polonya - Science4People danışmanlık kuruluşunu temsilen on altı eğitmen ve bilim insanı katılırken, diğer proje ekibi çevrimiçi olarak toplantıları takip etti.
 
Çalıştaya görsel düşünme uygulamaları ve kağıttan dağıtıma kadar görsel-işitsel içerikle bir iş hikayesinin nasıl anlatılacağı konusunda seminer verildi, eğitim alındı. Bunun yanında, girişimcilik eğitimi vakaları geniş ve kapsamlı bir şekilde tartışıldı. Proje ortakları, girişimcilik/ iş geliştirme süreçlerinin çeşitli adımlarının pratik deneyimlerini paylaşarak benzersiz ve ilham verici girişimcilik hikayeleri sundu. Hikâye başlıklarının önemi, hikâyelerin metodolojik ve eğitimsel temelleri gibi unsurlar tartışıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nden Prof. Dr. Mustafa Boz, dördü Çanakkale`den biri İstanbul`dan başarılı beş girişimcinin hikayesini sundu. Prof. Dr. Hülya Önal senaryo hazırlama teknikleri konusunda bir sunum gerçekleştirdi.
 
Yüksek öğrenimde Avrupa Komisyonu Erasmus+ İşbirliği ortaklıkları girişimi kapsamında finanse edilen proje, katılımcı öğrenme ile yaratıcı öğrenme/ öğretmeyi birleştirerek modern eğitim süreçleri için dijital araçlar geliştirmeye odaklanıyor. Ayrıca, Proje ile Endüstri 4.0 ve 5.0`ın gerçeklerine uygun bilgi, beceri ve yeterliliklerin sinerji haline getirilmesi ve daha fazla dijital okuryazar öğretmen yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
(Haber Merkezi) 
Paylaş