havadurum

Engin`den, “TSO üzerinden siyaset yapmayın” uyarısı

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, bir yerel gazetede yayınlanan haberde Yönetim Kurulu Üyesi Hasan İlhan Yürükçü’yü hedef alan ifadelere açıklık getirdi.

896
Yürükçü ile ilgili ifadeler nedeniyle yazılı açıklamada bulunan ÇTSO Başkanı Bülen Engin; “Kimse kentimizin gelişimine büyük katkı sunan Odamızı ve Odamız organlarında özveriyle görev yapan saygın isimleri karalamaya yeltenmesin. Yerel seçimlerin yaklaştığı bugünlerde kimse Çanakkale TSO üzerinden siyaset yapmaya kalkışmasın” dedi. “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası bütçesinden harcamalarına, seçimlerinden organ üyeliklerine her yönüyle şeffaf bir kurumdur” diyen Engin; “Bütün Yönetim Kurulu Üyelerimiz görevlerine demokratik seçimlerle gelmiş, iş dünyasının ve kurumlarının saygın isimlerinden oluşmaktadır. Sayın Hasan İlhan Yürükçü de kendi meslek grubundan üyelerimizin oylarıyla seçilerek meclis üyesi olmuş ve sayın meclis üyelerimizin oylarıyla da Yönetim Kurulumuza seçilmiştir. Daha sonra Odamız iştiraklerinde görev dağılımına ilişkin yapılan yönetim kurulu toplantımızda kentimizin güzide kuruluşu olan GESTAŞ’ta görev almak isteyen birçok arkadaşımız olmasına karşın; odamızı temsilen Sayın Hasan İlhan Yürükçü’nün görev almasını öneren kişi bizzat benim. Bu önerim 11 kişilik Yönetim Kurulumuzda oybirliği ile kabul görmüştür. Kaldı ki Sayın Yürükçü’nün Odamız seçimlerinde GESTAŞ’ı temsili GESTAŞ yönetimince de oybirliği ile karara başlanmış bir husustur” şeklinde konuştu.
 
“Son derece doğru ve etik bir karardır”
Engin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çanakkale TSO’da yönetim kurulu üyelerinin kimlikleri ve bu güzide kurumlarımızın bütün karar ve uygulamaları kamuoyu bilgisine açık olarak gerçekleşmektedir” Sayın Hasan İlhan Yürükçü GESTAŞ’ta Odamızı temsilen aldığı huzur hakkının tamamını Çanakkale’li öğrencilere burs olarak verilmek üzere Çanakkale TSO’ya vermektedir. Şehrimizin deniz ulaşımını sağlayan, tamamen kamu yararına çalışan GESTAŞ gibi saygın ve güzide kuruluşta, bu konuda bilgi ve donanım sahibi olan Sayın Yürükçü’nün Odamızı temsil etmesi son derece doğru ve etik bir karardır. GESTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Valimizdir. Kurumlar hakkında beyanatta bulunma yetkisi hukuki yetkilisi olan Kurumsal Başkanlara ait olup, bu kurumlarda görev yapan üyelerin kurum hakkında beyanatta bulunması kurumsal işleyişe ve sonuç olarak Çanakkale’ye zarar verir.”
 
“Kimse, ÇTSO üzerinden siyaset yapmaya kalkışmasın”
Engin açıklamasının devamında “Çanakkale’ye sorumluluğu olan herkesin bu konuya özen göstermesi gerekmektedir. Ayrıca görev yaptıkları kurumda hukuk dışı herhangi bir tasarrufa tanıklık yapanların bu konuda derhal gereken işlemi yapmaları ve beyanatta bulunmak yerine derhal yargıya başvurmaları beklenir. Aksi tutumda bulunmak bahsettikleri hukuk dışılığa ortaklık etmektir. Kimse kentimizin gelişimine büyük katkı sunan Odamızı ve Odamız organlarında özveriyle görev yapan saygın isimleri karalamaya yeltenmesin. Yerel seçimlerin yaklaştığı bugünlerde kimse Çanakkale TSO üzerinden siyaset yapmaya kalkışmasın” ifadelerini kullandı.
Paylaş