havadurum

Engellilerden projeye destek talebi

Çanakkale`de engelliler için iş istihdam garantili `Gören Çam` isimli proje hayata geçirilecek. Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi tarafından hazırlanan projeye destek verilmesi için İl Genel Meclisi`ne başvuran Dernek Başkanı İbrahim Battal, meclis toplantısında il genel meclisi üyelerine proje ile ilgili bilgi verip destek talebinde bulundu.

504
Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Battal, mecliste görüşülen proje ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Dernek olarak önemli bir proje hazırladıklarını belirten Battal; “Dernek olarak `Gören Çam` isimli bir proje gerçekleştirdik. Çağın mesleği olan çağrı merkeziyle ilgili görme engellilerimizin istihdam garantili bir meslek eğitim projesi hazırladık. Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından bu proje kabul edildi. Engelliler için bir sesli program var. Bu program sayesinde ekranda yapılan her şey sesle yönlendiriliyor. Engelliler, sese göre bilgisayarda işlemlerini yapabiliyor” dedi.
 
“12 engellinin iş istihdamı garanti olacak”
Proje sayesinde 12 engelinin istihdamının garanti olacağına dikkat çeken Battal; “Dernek olarak 12 kişinin istihdamının garanti olacağı bir proje yapacağız. Yani 12 kişi, bu meslek edindirme kursunu başarıyla tamamladıktan sonra iş bulma garantisi var. Böyle bir güzel projeye ve çıktısının Çanakkale halkının rahatlıkla görebileceği projeye destek verirseniz çok memnun oluruz” diye konuştu. İl Genel Meclisi toplantısında gündeme gelen proje için gerekli olan 14 bin 400 TL destek talebi ilgili komisyona havale edildi.
Paylaş