havadurum

"Engelli vatandaşlarımıza yönelik bakış açısının kökten değişti"

263
Ak Parti Çanakkale İl Başkan Yardımcısı ve Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Ümit Burunlular, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü`nde günün anlam ve önemine ilişkin açıklamada bulundu. Burunlular, "Bizler yaptığımız bütün bu çalışmaları bir lütuf olarak değil, uzun süredir verilmemiş hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendiriyoruz. Engelsiz Türkiye hedefiyle çıktığımız bu yolda en önemli kazancımız ülkemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik bakış açısının kökten değişmiş olmasıdır" ifadelerine yer verdi. 
 
"Çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz"
Ak Partili Burunlular, fırsat eşitliği gibi konularda daha çok çalışmak gerektiğinin önemine dikkat çekerek, "Engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılık ve farkındalığın artırılması amacıyla her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü olarak kutlanmaktadır. Ak Parti olarak Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak ve fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına olanak tanımak amacıyla çalışmalarımızı sürdürme ve yapılanları daha da ileri taşıma gayreti içinde hareket etmekteyiz" dedi.
"Lütuf değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi"
Burunlular sözlerini şu şekilde sürdürdü, "3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü Sosyal Politikalar İl Başkanlarımız ve Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanlarımızın koordinasyonunda AK Parti çatısı altında büyük ve güçlü Türkiye sevdasına gönül vermiş teşkilat mensuplarımızın katılımlarıyla il, ilçe, belde ve mahallelerimizde engelli kardeşlerimizle, Aileleriyle, ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ve Kurum Amirlerimizle bir araya geldik. Bizler yaptığımız bütün bu çalışmaları bir lütuf olarak değil, uzun süredir verilmemiş hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendiriyoruz. Engelsiz Türkiye hedefiyle çıktığımız bu yolda en önemli kazancımız ülkemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik bakış açısının kökten değişmiş olmasıdır. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın da ifade ettiği gibi "Bizler yaptığımız bütün bu çalışmaları bir lütuf olarak değil, uzun süredir verilmemiş hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendiriyoruz. Ancak tüm çalışmalarımız yeterli değil eksikliklerimizi biliyoruz çalışmaları arttırıp destekleri en üst seviyeye çıkartacağımızı bildiririz. Çalışmalarımız Sağlık Uygulama Tebliği Yönetmeliği Güncellemesi, ÖTV, Eğitim, Sağlık ve Tüm Hakların üst seviyeden sağlanması hususunda İlgili Bakanlıklarımız nezdinde ülkemizin Türkiye yüzyılı hedefinde yüzüncü yılına hazırlığımız tam gaz devam etmektedir."
(Atilla Akın)
Paylaş