Engelli Kadınlar, Halk Bahçesi`nde buluştu...
Engelli Kadın Derneği, Çanakkale`de engelli ve engelli çocuğu olan kadınların deneyimlerini yereldeki diğer kadınlarla paylaşabilmeleri amacıyla, Halk Bahçesi`nde bir buluşma etkinliği düzenledi. Duvar boyama, masal dinletisi, müzik dinletisi gibi etkinliklerin gerçekleştiği buluşmada, engelli olan yada engelli çocuğu olan kadınlar, toplumsal yaşamın içerisinde kendilerinde var olduklarını belirttiler.
Sabancı Vakfı Hibe Programları tarafından desteklenen, Engelli Kadın Derneği`nin yürüttüğü “Engelli Kadınların Hak Temelli Mücadele Adımları” projesi kapsamında Çanakkale`de atölye katılımcısı engelli ve engelli çocuğu olan kadınların deneyimlerini yereldeki diğer kadınlarla paylaşabilmeleri amacıyla, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi`nin katkılarıyla, hafta sonu Halk Bahçesi`nde `Engelli Kadın Buluşması` etkinliğinde bir araya geldiler. Etkinliğe Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve Çanakkale Engelliler Derneği Başkanı Fatma Kösoğlu Güldağ da katıldı. Etkinlik kapsamında duvarlara boyalamalar yapan engelli kadınlar, aynı zamanda Halk Eğitim Merkezi 100`üncü Yıl Korosu`nun gerçekleştirdiği konseri dinlediler. Etkinlikte, Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu ve Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar`a çiçek ve plaket takdim edildi.
“Bizler önyargılara karşı direniyoruz”
Engelli kadınlar adına bir konuşma gerçekleştiren Emel Sorgut, hem engelli hem de kadın olmanın, kendilerini toplumda daha çok mücadele etmeye zorladığını ifade ederek; “Bizler toplumda alışıla gelmiş bütün önyargılara, kalıp düşüncelere karşı direniyoruz. Hem engelli örgütlerine, hem de kadın örgütlerine sadece engelli olmadığımızı, aynı zamanda bir cinsiyetimizin olduğunu da hatırlatıyoruz” diye belirtti. 2014 yılında gerçekleşen kadın cinayetlerinin yüzde 4.5`ini engelli kadınlarının oluşturduğunu belirten Sorgut; “Bu ülkede engelli kadın ve kız çocukları tacize, tecavüze uğruyor ama duyulmuyor, görülmüyor, bilinsin istenmiyor. Üzeri kapatılıyor. Bizler engelli kadınların güvensiz hayatlarda yok olup gitmelerine seyirci kalmayacağız” dedi.