Engelli istihdamı için, İş Kurumu uyardı...

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan istihdamı zorunlu personel ile ilgili açıklama yaparak Engelli istihdamı ile ilgili olarak işletmeleri uyardı.

605
Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğunu düzenleyen 4857 sayılı iş kanuna atıf yaparak ;”İşverenlerin, 50 veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde % 3 özürlü, kamu işyerlerinde ise % 4 özürlü ve % 2 eski hükümlü işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla zorunlu olduğunu belirterek Kurum olarak işverenlerimize gerekli desteği sağlamaktayız” dedi.
 
İstihdam yükümlülüğünü yerine getirmeyen firmalara yasa gereği cezai işlem yapılacağını belirten Çalışkan bu yükümlüğün yerine getirilmesi durumunda ;4857s. İş Kanununun 101 inci maddesinde belirtilen idari para cezası; aynı Kanunun 108 inci maddesi gereğince İl Müdürlüğü tarafından her bir özürlü ve her ay için olmak üzere geriye doğru 3 yıllık ücret hesaplanarak cezai işlem yapılacaktır” dedi.
 
İl Müdürü Çalışkan; “Biz İŞKUR olarak işverenlerimizi bu maddi yükümlülük altına sokmamak için onlara gereken desteği her alanda veriyoruz” dedi. Bu kapsamda engellilerin istihdamını sağlamak ve işletmelerin en uygun engelli işgücünü seçmelerinde yardımcı olup kontenjan açıklarını kapatmaların kolaylaştırmak amacıyla 4 işletmenin temsilcileri ile İŞKUR a kayıtlı engelliler tarihinde Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde bir araya geldiler. Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan; Engellilerle işletmelerin insan kaynakları temsilcilerinin yapmış olduğu iş görüşmelerini izledikten sonra temsilcilere katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.
Paylaş