En sonunda onlar da bordro yaktı

Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de Eğitim-Bir-Sen üyeleri, emeklerinin karşılığını alamadıkları gerekçesiyle bordro yaktı...

510
 
Yeni yıla zamsız maaşlarla giren Eğitim-Bir Sen’e bağlı öğretmenler, hükümete tepkilerini göstermek için bordro yakma eylemi gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen sendika üyeleri, her platformda eğitime en fazla payı ayırdığını söyleyen hükümetin, öğretmenlere hak ettiği ücreti ödemediğini iddia etti. Hükümeti eleştiren sendika üyeleri ellerindeki dövizlerle birlikte slogan atıp, eğitimcilere zamsız maaş veren AKP hükümetine tepki gösterdiler.
 
“İnsanca yaşamak için emeğimizin karşılığını istiyoruz”
Eylemde bir konuşma yapan Eğitim-Bir Sen Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar, insanca yaşamak için emeklerinin karşılığını istediklerini söyledi. Yaşar; “Masada ortamı geren değil, eğitim çalışanlarının hakkını `veren hükümet` olmalısınız" diye haykırmak için buradayız. Bir an önce toplu sözleşme masası kurulmalı ve hükümet, enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir teklifle kamu çalışanlarının karşısına çıkmalıdır. Ek ödeme mağduru öğretmenler ve öğretim elemanları olarak, 4/C`li personel olarak, hizmetli, memur, şef, şube müdürü, denetmen, uzman, sayman, teknisyen, şoför ve kütüphaneci olarak buradayız. Kısacası bütün eğitim çalışanları için buradayız. Eğilim çalışanları olarak bize reva görülen ücreti protesto etmek için buradayız. Emeğimizin karşılığım alamadığımızın altını çizmek, adımıza düzenlenen bordroları yakmak için buradayız” dedi.
 
“Hükümete sesleniyoruz”
Açıklamanın devamında hükümete seslenerek taleplerini açıklayan Yaşar; “Eğitim çalışanları olarak buradan hükümete sesleniyoruz: Biz kimseden lütuf beklemiyoruz. Emeğimizin ve al in teri m izin karşılığım istiyoruz. `Ekonomi büyüyor. Türkiye zenginleşiyor` diyenlere, eğer büyüme varsa o zaman büyümeden payımızı verin diyoruz. Eşitlik ve adalet adına düzenleme yapanların ortaya çıkardıkları eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Bugünden itibaren bir hafta, boyunca derslere, "Eğitim Çalışanıyız, İnsanca Yaşam İçin Hakkımızı İstiyoruz" yazan kokartlarla gireceğiz” diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından sendika üyeleri,  maaş bordrolarını yaktı.
 
 
Paylaş