havadurum

En iyi özgeçmiş kazanacak!

336
Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu, öğrencilerin kariyer planlamalarını yapmaları ve gelecekteki iş hayatlarında etkili özgeçmiş yazmaları için "Hayalimdeki Sen" yarışması düzenliyor. Yarışmaya, kentte öğrenim gören ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan öğrenciler katılabilecek. Etkili özgün özgeçmiş hazırlayabilmeleri için düzenlenen "Hayalimdeki Sen" özgeçmiş yarışmasına son başvuru tarihi ise 31 Mart 2023 tarihi.
 
"Özgün tasarım, özgün içerik"
Yarışmanın amacı ise İŞKUR yetkililerince şu şekilde anlatıldı, "Hayalindeki Sen CV Yarışması`nın amacı; Çanakkale ilinde öğrenim gören ortaokul öğrencilerinin kariyer planlamalarını yapmaları, gelecekte iş hayatına adım atarken etkili özgeçmiş hazırlayabilmeleri, iş görüşmelerinin olmazsa olmazı olan özgeçmişlerin özgün tasarım ve içerikle oluşturulmasıdır. Bu kapsamda öğrenciler hayallerindeki işyerleri/meslekler için özgeçmiş hazırlayacak, böylece katılımcıların kariyer planlamasını daha sağlıklı yapmalarına katkı sağlanmış olacaktır."
 
Tasarım, özgünlük, içerik, mülakat 
Sadece Çanakkale il ve ilçelerinde öğrenim gören ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmada, her öğrenci 1 tane özgeçmiş ile başvurabilecek. Katılımcı istediği gibi bir tasarım yapmakta serbest olduğu CV örneklerinde kişisel bilgiler kesinlikle doğru olması şartı aranacak. Yarışmaya gönderilen CV`nin özgün bir çalışma olmaması, aksine bir iddia olması veya üçüncü kişilerin CV tasarımı üzerinde hak iddia etmesi durumunda sorumluluk yarışmacıya ait olacak. Başvurular kariyer.canakkale@iskur.gov.tr mail adresinden kabul edilecek. Katılım koşullarına uymayan başvurular, değerlendirme dışı bırakılacak. Başvuran adayların içinden ilk 10 CV belirlendikten sonra adaylar mülakat simülasyonuna alınarak içlerinden en başarılı 3 adaya ödül verilecektir. Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, yarışmaya gönderilecek tüm çalışmaları istediği şekilde ve kanallarda, ticari ve ticari olmayan amaçlarla sergileme, basma, yayınlama ve eğitim amaçlı kullanma gibi haklara sahip olacak. Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, gerekli gördüğü takdirde yarışma şartnamesinde önceden haber vermeksizin değişiklik yapma hakkına sahip olacak.
(Atilla Akın) 
 
Paylaş