havadurum

EMITT için hazırız ama yerimiz dar!

Bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan EMİTT Fuarı hazırlıkları hakkında bilgiler veren Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, Çanakkale değerlerini tanıtmak için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

669
EMİTT Fuarı’nda Çanakkale’ye ayrılan alanı eleştiren İl Kültür Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, Çanakkale değerlerini sıkışık bir ortamda 70 metrekare de tanıtmak zorunda kaldıklarını kaydetti. Çanakkale değerlerinin daha büyük alanlarda tanıtılmasının şart olduğunu vurgulayan Haznedar; “Çanakkale tanıtım standında yedi adet tanıtım masasında Çanakkale’nin değerleri tanıtılacak. Çanakkale’nin değerlerini ifade eden promosyon malzemeleri gelen fuar ziyaretçilerine dağıtılacak.  Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda  Balıkesir ve Çanakkale için 70’er metrekarelik alan ayrılmış durumda. Çanakkale’yi tanıtma noktasında bu alan yeterli değil” dedi.
 
Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda  9-12 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenleniyor. Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, 70 metrekarelik stand alanının Çanakkale’ye yetmediğini bildirdi.
 
Bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan EMİTT Fuarı için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Haznedar; “Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)tarafından tutulan toplam da 140 metrekarelik, bir alanda tanıtım yapılacak. Balıkesir ve Çanakkale için 70’er m2’lik alanlar ayrılmış durumda. Stand alanında Çanakkale’nin kültürel, tarihi değerlerini tanıtmaya çalışacağız. Çanakkale Valiliği başta olmak üzere Çanakkale Belediyesi, ÇAFAD,  Ticaret Borsası, GESTAŞ, Bozcaada ve Ayvacık Belediyeleri katılıyor. Çanakkale tanıtım standında yedi adet tanıtım masasında Çanakkale’nin değerleri tanıtılacak. Çanakkale’nin değerlerini  ifade eden promosyon malzemeleri gelen fuar ziyaretçilerine dağıtılacak.  ÇAFAD’ın 9 Şubat’ta ardından 10 ve 12 Şubat tarihlerinde olmak üzere ana giriş salonun da tanıtım etkinliği, halk oyunları gösterisi olacak. Fuarın açılış günü olan 9 Şubat saat 14.00’de Çanakkale standında basın mensuplarına valimiz genel bir değerlendirme yapacak. Fuarın bu yıl konuğu olarak Ata Demirer’in Çanakkale standında olacağını biliyoruz. 70 m2’lik stand Çanakkale’yi tanıtma noktasında yeterli değil. Bizim stand alanımızın daha geniş olması gerekiyor. Standımızda bir adet abide maketi olacak. Troya atı başı ile sembolize eden düzenlemeyi yapıyoruz. Troya atı başı ve abide etrafında masalar ve tanıtım defteri olacak.”
Paylaş