EMITT’de 100. yıla vurgu

Çanakkale, EMITT`de 100. yıl vurgusunu yaptı.

582
 
 
22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen 19. EMITT Fuarında 5 nolu salonda yerini alan Çanakkale standı, 100.yıl vurgusu ve tüm katılımcıların el birliği ile başarılı bir tanıtıma imza attı. Vali Çınar, Vali Yardımcısı Dağ ve belediye başkanları standa ev sahipliği yaparak gelen konuklarla yakından ilgilendiler. Tarih, doğa ve turizm değerlerinin tanıtıldığı ve bu yıl 19`uncusu gerçekleştirilenÊDoğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) Çanakkale standı, 100.yıl vurgusu ve tüm katılımcıların el birliği ile başarılı bir tanıtıma imza attı. Çanakkale’nin tüm ilçeleriyle birlikte 5 no’lu salonda 120 m2’lik alanda temsil edildiği organizasyonda, Vali Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, oda ve kurum temsilcileri standa ev sahipliği yaparak gelen konuklarla yakından ilgilendiler. İlin bir bütün halinde tanıtıldığı organizasyonda, 2015 yılının Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı olması sebebiyle tanıtım materyallerinde ‘barış’ vurgusu ön plana çıkarılırken, yöresel ürünler de katılımcılardan büyük ilgi gördü. Fuar boyunca önemli konukları ağırlayan Çanakkale standına hafta sonu da katılımcıların ilgisi yoğun oldu. Tüm yerli ve yabancı katılımcıların kendi kültür ve turizm değerlerini tanıttığı fuarın kapanış bölümünde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Çanakkale standını ziyaret eden ünlü isimlerdendi. 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen ve bu yıl 71 ülkeden 4 bin 500`ü aşkın kurumun katıldığı fuarla ilgili yapılan değerlendirmelerde, “Uluslararası turizm dünyasından gördüğü ilgiyi bu yıl yine fazlasıyla tekrarlayan fuarda, Çanakkale’nin her geçen yıl artan tecrübesi ve kollektif anlayışla başarılı bir tanıtım gerçekleştirdiğimize inanıyoruz” şeklinde ifadeler kullanıldı.
 
 
 
Üzen; “EMITT Fuarı`nda ilimizi başarıyla tanıttık”
Bu yıl 19`uncusu gerçekleştirilen,Êİstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT)ÊÇanakkale standının katılımcılarından ve en önemli destekçilerinden biri olan Çanakkale Ticaret Borsası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, organizasyon ile ilgili değerlendirmede bulundu. Çanakkale Valiliği’nin koordinasyonu ile ilçelerin ve meslek odalarının Çanakkale standında desk alarak katıldıkları fuar hakkındaki görüşlerini yazılı bir açıklama ile bildiren Borsa Başkanı Kaya Üzen; “Çanakkale olarak, Çanakkale Savaşları’nın 100.yılını ‘barış’ vurgusu ile kutlamaya hazırlandığımız 2015 yılına çok hızlı bir başlangıç yaptık. Önce Feshane’de ilimizin tanıtımı için çok geniş bir organizasyona imza attık. Ardından EMITT Fuarında fuar organizasyon tecrübemize yeni bir ivme daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. Standımıza bir çok bilim adamı, kamu yöneticisi, basın mensubu, diplomatlar, turizm sektörünün duayenleri, yeni ürün geliştirenler, sektörün parlayan yıldızı şirket ve kurumların yetkilileri ziyaret etti. Birçok ikili iş görüşmesi yapıldı. Geniş bir broşür ve katalog dağıtımı yapıldı. 2015 yılının ilk günlerinde bu tanıtımın yapılması hem ilimize hem de firmalarımıza çok olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum. Borsa olarak bizim de orada katkımızın emeğimizin olmasından büyük memnuniyet ve gurur duymaktayız. Fuarda organizasyonu yapan, katkı veren, destek veren başta Valiliğimiz olmak üzere emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Yine ilimizin tanıtımda altın dönemi olacağını ümit ettiğimiz 2015 yılının ilimize, ülkemize, kurumlarımıza ve üyelerimize verimli ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
 
“Sırada Rusya var”
“İlimizin gastronomisini, mutfağını ve markalarımızı çok iyi şekilde tanıttığımıza inanıyoruz” diyen Üzen; “Şubat ayı başında ilimiz ilk defa Rusya Moskova’da gıda fuarına katılıyor. Günümüzde fuarlar çoklu konseptlerle hazırlanıyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilerimize hem mutfağımızı hem de coğrafyamızı birlikte sunuyoruz. Kültürümüzü anlatırken yöresel ikramlarımızı da beraberinde lanse ediyoruz. Bu çalışma metodumuz hem katma değer üretimi hem de geniş kapsamlı bir çalışma olması açısından daha verimli sonuçlar ortaya çıkarıyor” şeklinde konuştu. Çanakkale Ticaret Borsası olarak 2015 yılında tanıtım kampanyası anlamında oldukça geniş kapsamlı çalışma hazırlıkları yaptıklarını vurgulayan Üzen; “Yurt içinde ve yurt dışında bir çok fuara katılıp ürünlerimizi ve değerlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz. EMITT’in hemen ardından 08-12 Şubat tarihleri arasında ilk defa Rusya’da gıda fuarına katılıyoruz. Kamuoyunun bildiği üzere Rusya son dönemlerde ülkemizden büyük miktarlarda gıda talep etmeye başladı. Borsa olarak bu talebi ve fırsatı çok iyi değerlendirerek çok geniş kapsamlı bir hazırlık içerisindeyiz. Bizler Moskova’da da hem gıda ürünlerimizi, hem tarihimizi hem de kültürümüzü tanıtmaya çalışacağız. Bu fuarda da çok geniş ve çok farklı konseptleri bir arada sunmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Paylaş