havadurum

EMEP "Öğrencilere aileleri üzerinden baskı yapılıyor"

979

 Emek Partisi (EMEP) Çanakkale İl Örgütü tarafından, EMEP üyesi gençlerin ailelerine emniyetten olduğu söylenen bazı kişiler tarafından gidilmesine ilişkin açıklama yapıldı. Düzenlenen basın toplantısında açıklamayı, EMEP İl Başkanı Muzaffer Dağtekin yaptı. Basın toplantısına İl Başkanı Dağtekin’in yanı sıra partililer de katıldı. Dağtekin, EMEP ve Emek Gençliği üyesi olan öğrencilerin evlerine, emniyetten olduğu söylenen bazı kişiler tarafından gidildiği ve ailelerine ‘terör faaliyetlerine bulaştırılmak istendiği’ söylendiği ifade etti. İl Başkanı Dağtekin, anayasal, yasal hukuk sistemi içerisinde üniversite öğrencilerin istedikleri siyasi partilere üye olma hakkına sahip olduklarını söyledi. Dağtekin; “Bu hak anayasal, yasal bir haktır ve bir suç değildir. Bugün bizim partimizde olduğu gibi birçok partide üniversiteli arkadaşlar parti üyesidir. Bu durumda olan öğrencilerin ailelerine gidip baskı yapmak, yurttaşların söz konusu durumda üniversite gençliğinin yurttaşlık haklarını yani siyasi partilere üye olma haklarını kullanmayı engellemeye yönelik, yasadışı bir müdahaledir ve baskıdır” dedi. Açıklamasında 1 Mayıs çağrısında da bulunan Dağtekin; “Özellikle 1 Mayıs’ta baskılara, saldırılara karşı, laik, bilimsel, demokratik eğitim için, işimiz ve ekmeğimiz için, çevrenin korunması için, hep birlikte ele ele, kol kola omuz omuza yürümeye davet ediyoruz!” dedi. 


 
“Anayasal, yasal bir haktır ve bir suç değildir”
EMEP İl Başkanı Muzaffer Dağtekin; “Özellikle 31 Mart seçimlerinden sonra Çanakkale Emek Partisi ve Emek Gençliği üyesi ve çeperinde olan bazı üniversiteli gençlerin çeşitli illerde oturan ailelerine Emniyetten gittiklerini söyleyen şahıslar tarafından, çoğu yerde Emek Partisinin adı verilerek, çocuklarının terör faaliyetlerine bulaştırılmak istendiğini, çocuklarının tehlikede olduğunu söyleyerek aileler huzursuz edilmiş ve aileler üzerinden üniversiteli arkadaşlarımıza baskı yapılmak istenmiştir. Bu durum karşısında özetle, Üniversite Gençliği açısından verili anayasal, yasal hukuk sistemi içerisinde üniversite öğrencileri istedikleri siyasi partilere üye olma hakkına sahiptirler. Bu hak anayasal, yasal bir haktır ve bir suç değildir. Bugün bizim partimizde olduğu gibi birçok partide üniversiteli arkadaşlar parti üyesidir. Bu durumda olan öğrencilerin ailelerine gidip baskı yapmak, yurttaşların söz konusu durumda üniversite gençliğinin yurttaşlık haklarını yani siyasi partilere üye olma haklarını kullanmayı engellemeye yönelik, yasadışı bir müdahaledir ve baskıdır. Emek Partisi, diğer bütün partiler olduğu gibi, siyasi partiler yasasına göre faaliyetlerini düzenleyen, anayasal demokratik bir kuruluştur ve evrensel hukuk ve anayasal güvence altındadır. Yine diğer tüm partilerin olduğu gibi siyasi faaliyette bulunma, üniversite gençliği de başta olmak üzere bütün gençlik yığınlarını üye yapmak, onları siyasi programına faaliyetlere sevk etmek ve örgütlemek hakkına sahiptir. Bu hak anayasal bir haktır. Bu açıdan da Emek Gençliği ve Emek Partisi üyelerinin aileleri üzerinden bir baskı kurmak, Emek Partisi’nin siyasi faaliyetlerini engellemeye yönelik hiçbir yasal tutarlılığı olmayan iddialarla karalamaya yönelik bir müdahaledir ve bu müdahaleyi yapanlar anayasal suç işlemektedirler! Bir partinin veya bir kuruluşun terör ile ilişkisi veya terörist diye nitelenmesi ancak kesinleşmiş bir mahkeme kararıyla söylenebilecek bir hukuki durumdur. Bunun dışında hiçbir makam, hiçbir kişi veya kuruluş siyasi bir partiyi keyfi olarak terörle ilişkilendirmek ve bu iftira ve iddia ile onun faaliyetlerini etkilemeye çalışmak hakkına, yetkisine ve haddine sahip değildir!” dedi. 

“Emek Partisi de diğer siyasi partiler kadar anayasal ve meşru bir partidir!”
İl Başkanı Dağtekin; “Kaldı ki partimiz, 25 yıla yakın süredir Çanakkale’de bütün emekçi halk yığınlarının ve ortaya çıkan sorunların çözümü noktasında anayasal haklarının yanı sıra demokratik haklarını da kullanmaktan çekinmeyen, yığınları örgütlemeye çalışan, bütün Çanakkale halkının tanıyıp bildiği demokratik bir mücadele örgütü, meşru bir partidir. Diğer partiler ne kadar anayasalsa, ne kadar meşru ise, Emek Partisi de en az onlar kadar anayasal ve meşru bir partidir! Partimiz üzerinde bu tür engelleme faaliyetlerini sürdürenler hakkında yasal bütün haklarımızı kullanacağımızı saklı tutarak bu çevreleri uyarıyoruz! Emek Partisini terörize edemezsiniz, Emek Partisi’ni terör ile ilişkilendiremezsiniz, Emek Partilileri ve Emek Gençliği üyelerini hiçbir noktadan terör iftirası ile karşı karşıya bırakamazsınız, buna sessiz kalmayacağız! Bu baskılara ve saldırılara boyun eğmeyeceğiz!” ifadelerini kullandı. 
 
“Kamuoyunu EMEP üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı dayanışmaya çağırıyoruz!”
EMEP İl Başkanı Dağtekin; “Şimdi, başta üniversite gençliği olmak üzere bütün Çanakkale gençliğini, partimize-partililerimize karşı yönelen bu aslı astarı olmayan, bu kanunsuz engelleme ve yıldırma çabalarına karşılık vermek üzere, bağımsızlık ve demokrasi mücadelesi için, iş, ekmek ve özgürlük için, insanca yaşanacak bir ülke için, sınıfsız, sömürüsüz özgür bir gelecek için ve diğer tüm talepler için, Emek Gençliği ve Emek Partisi saflarında örgütlenmeye çağırıyoruz! Özellikle 1 Mayıs’ta baskılara, saldırılara karşı, laik, bilimsel, demokratik eğitim için, işimiz ve ekmeğimiz için, çevrenin korunması için, hep birlikte ele ele, kol kola omuz omuza yürümeye davet ediyoruz! Emek partisinin bağımsız, demokratik Türkiye mücadelesi veren, emeğin hakkını savunan meşru, demokratik bir parti olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz! Hiçbir güç Emek Partisi ve Emek Partilileri terörle ilişkilendiremez! Baskılara, iftiralara, tehditlere boyun eğmeyeceğiz! Hiçbir güç, bizi iş, ekmek, özgürlük mücadelemizden, bağımsız, demokratik Türkiye mücadelemizden alı koyamaz, geri çeviremez! Çanakkale halkını, demokratik kamuoyunu EMEP üzerinde oynanmak istenen bu oyunlara karşı duyarlılığa ve dayanış-maya çağırıyoruz!” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş