havadurum

EMEP; "İş, Ekmek, Özgürlük için 1 Mayıs'a"

599
Emek Partisi (EMEP) Çanakkale İl Örgütü, 1 Mayıs İşçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü için çağrıda bulunularak taleplerini dile getirildi. EMEP İl Örgütünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Muzaffer Dağtekin, "İnsanca yaşama, insanca çalışma koşullarını, demokrasi, barış ve eşitliği sadece seçimleri bekleyerek kazanamayız. 1 Mayıs`ta sesimizi duyurmak, taleplerimizi kazanmak için birleşelim. Zamlara, yoksulluğa ve baskılara karşı 1 Mayıs`ta alanlara. 1 Mayıs Pazar günü saat 12.30`da Eski Salı Pazarı`nda miting için buluşuyoruz" ifadelerine yer verdi. Emek Partisi geçtiğimiz günlerde de basın açıklamasının yanı sıra İskele Meydanı`nda 1 Mayıs standı açarak Çanakkale halkına `Sömürüye ve savaşa karşı birlik, mücadele ve dayanışma` şiarıyla çağrıda bulunmuştu. 
"1 Mayıs`ı artan yoksulluğun gölgesinde karşılıyoruz"
Basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Dağtekin, 1 Mayıs İşçi Bayramına sayılı günler kala dünya ve Türkiye gündemini değerlendirerek, "Ülkemizde ve dünyada işçi sınıfı ve emekçiler 1 Mayıs`a; pandeminin etkilerinin sürdüğü, emperyalist paylaşım kavgasının sertleştiği ve kapitalist sömürünün ağırlaştığı koşullarda hazırlanıyor. Türkiye bu kapitalist sömürü, baskı, faşizan uygulamalar ve savaş politikalarının pervasızca hayata geçirildiği ülkelerin başında geliyor. Bu yıl 1 Mayıs`ı durmak bilmeyen zam dalgası, hayat pahalılığı ve her geçen gün daha çok büyüyen yoksulluğun gölgesinde karşılıyoruz" dedi.
"Zamlar karşısında ucuzlayan tek şey emek oldu"
Dağtekin vatandaşın en büyük gündemi olan zamlara dair ise, "Son bir yılda gıdadan ulaşıma, yakıttan elektriğe, her şeyin fiyatı iki-üç katına çıkarken, ucuzlayan tek şey emek oldu. Durum böyle iken Erdoğan ve Cumhur İttifakı sözcüleri hiç sıkılmadan yoksul halka sabır vaaz ediyor, aynı gemideyiz palavrasıyla fedakârlık göstermelerini istiyor. Sermayenin gemisini yüzdürmek için sabır ve fedakarlık isteyenlere yanıtımızı 1 Mayıs alanında iş, ekmek ve özgürlük taleplerimizi yükselterek vereceğiz" diye belirtti.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş