havadurum

EMEP’ten demokrasi güçlerine çağrı...

Adana ve Mersin`de HDP`ye yönelik bombalı saldırılarla ile ilgili olarak açıklama yapan EMEP İl Başkanı Ercan Adsız, “Bu saldırı ve provokasyon siyasetinin boşa çıkarılması için mücadele etmek de demokrasi güçlerinin sorumluluğundadır. Bütün bu alçakça saldırılara, HDP’nin barajı geçmesini sağlayacak güçlü bir sahiplenme ve çalışmayla yanıt vermeliyiz” dedi.

596
Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Ercan Adsız, HDP`ye yönelik saldırılar ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında AKP iktidarını eleştirdi. Adsız, “Cumhurbaşkanı ve Hükümetin en yetkili isimleri tarafından sürekli olarak tehdit edilen HDP’ye yönelik saldırılar, il binalarını hedef alan bombalı saldırılara vardı. Şu ana kadar 60 dolayında saldırının hedefi olan HDP’nin Adana ve Mersin il binaları da saldırıların hedefi oldu. Adana’daki patlamanın kargo paketinden, Mersin’deki patlamanın ise dün gönderilen çiçeğin patlaması sonucu gerçekleştiği ifade ediliyor. Alçakça saldırılar sonucu yaralananlar oldu. HDP’ye yönelik bu zincirleme saldırılar, dönemlerin farklı özellikleriyle birlikte, 27 Mart 1994 Yerel Seçimleri öncesinde DEP’i hedef alan saldırıları hatırlatmaktadır. DEP’in birçok il binasından sonra Ankara’da genel merkez binası bombalı saldırının hedefi olmuş ve DEP seçimlerden çekilmeye zorlanmıştı.AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday tanıtım toplantısında, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a `hain` demiş; HDP’yi ise ‘proje partisi’ olarak nitelendirmişti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, “HDP’nin barajı geçmesi demokrasi için tehlikeli bir durum” diyerek HDP’ye yönelik saldırıların önünü açan bir tutum almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, `Ey HDP!` diye başlayan cümlelerle kullandığı tehditkar üslubu herkes görüyor. Bu söylemler, HDP’ye yönelik saldırıyı devlet eliyle teşvik eden bir iklim yaratmakta ve saldırıların sorumlularının yakalanıp cezalandırılmaması da devletin bu saldırıları onayladığı anlamına gelerek, yeni saldırıların önünü açmaktadır” dedi.
 
“O ihtimal yabana atılmaz”
“Bu saldırıların bazıları Cumhurbaşkanının ve Hükümet kurmaylarının çağrılarından güç alarak gerçekleşirken, bazılarının da bizzat Hükümetle, devletle bağlantılı güçler tarafından gerçekleştirilmiş olma ihtimali yabana atılamaz” diyen Adsız, “Hangi saldırının nasıl gerçekleştiğinin ortaya çıkarılması ve sorumluların cezalandırılması, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün sorumluluğundadır. Bu saldırı ve provokasyon siyasetinin boşa çıkarılması için mücadele etmek de demokrasi güçlerinin sorumluluğundadır. Bütün bu alçakça saldırılara, HDP’nin barajı geçmesini sağlayacak güçlü bir sahiplenme ve çalışmayla yanıt vermeliyiz” ifadelerini kullandı.
Paylaş