havadurum

Emekliliği çocukları için erteleyen maden işçisi göçük altında yaşamını yitirdi

Kocaeli'nin Karadeniz Ereğli ilçesindeki TTK Armutçuk Müessesesi maden ocağında meydana gelen göçükte, emekliliği erteleyen bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin kardeşi de aynı maden ocağında çalışıyor. Göçükte 6 işçi de yaralandı.

730
Kocaeli'nin Karadeniz Ereğli ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında dün meydana gelen göçükte, 3 yıl önce emekli olmasına rağmen çocukları için çalışmaya devam eden 45 yaşındaki Ramazan Yıldırım yaşamını yitirdi. Yıldırım'ın kardeşi İsmail Yıldırım da aynı maden ocağında çalışıyor. Göçükte 6 işçi de yaralandı.

Çocukları için emekliliği erteledi

Ramazan Yıldırım, 2000 yılında baba mesleği madenciliğe başladı. Gırgır teknelerinde tayfa olarak çalışan Yıldırım, yaklaşık 3 yıl önce emekliliğe hak kazandı. Ancak 10, 12 ve 14 yaşındaki çocuklarının geleceği için çalışmaya devam etti. "Postabaşı" olarak görev yaptığı maden ocağında dün meydana gelen göçükte hayatını kaybetti.

"Cesaretli oluşu pahalıya mal oldu"

Kardeşi Ramazan Yıldırım ile aynı maden ocağında çalışan İsmail Yıldırım, kardeşinin cesaretli ve çalışkan biri olduğunu söyledi. Yıldırım, "Korkmazdı, çekinmezdi. Korkusu yoktu, her tarafa girerdi. Cesaretli oluşu pahalıya mal oldu." dedi. Göçüğü duyduğunda kardeşinin olduğunu hissettiğini anlatan Yıldırım, "Koşa koşa gittim kuyubaşına. Bekledik, 4 kişinin olduğu söylendi ve birinin de biraderimin ismi verildi. Dua ettik ama takdiriilahi." diye konuştu.

Göçükte 6 işçi yaralandı

TTK Armutçuk Müessesesi maden ocağında eksi 450 kotunda tavan çökmesi sonucu dün meydana gelen göçükte, Ramazan Yıldırım'ın yanı sıra 6 işçi de yaralandı. Tedavileri tamamlanan 5 işçi taburcu edilirken, 1 işçinin ise tedavisi Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi'nde devam ediyor. (Yunus Erzincanlı)

Paylaş