havadurum

Emekçilerden anlamlı dayanışma

Sosyal-İş Sendikası üyesi taşeron üniversite işçileri, ÇOMÜ’de işten çıkarılan arkadaşları ile dayanışma içine giriyor.

576
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Konya Selçuk Üniversitesi’nde çalışan işçiler, kendi aralarında destek toplayacak. Dayanışma kampanyası sonunda, 25 Şubat 2012 tarihinde işçi temsilcileri, ÇOMÜ’de işten atılan işçileri ziyaret edecek.
 
Sosyal-İş Sendikası ve üyeleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde işten çıkarılan işçiler ile dayanışmayı büyütüyor. Üniversitelerdeki taşeron şirketlerde çalışan Sosyal-İş Sendikası üyeleri, kardeşleri ile ekmeklerini paylaşıyor. Bursa Uludağ Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Konya Selçuk Üniversitesi’nde taşeron şirketler bünyesinde çalışan Sosyal-İş Sendikası üyeleri, ÇOMÜ’de işten çıkarılan Sosyal-İş Sendikası üyesi işçilere zor günlerinde destek olmak için bir dayanışma kampanyası başlatıyor.
 
Uludağ Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nde Sosyal-İş Sendikası İşyeri Sendika Temsilcileri ve İşyeri Sendika Danışma Kurulu üyeleri, ÇOMÜ’deki durum ile ilgili toplantılar yaptı. Toplantıdan, işten atılan işçilerle dayanışma kararı çıktı. Bu çerçevede Uludağ, Ordu ve Selçuk Üniversitelerinde Sosyal-İş üyeleri, 13 Şubat 2012- 24 Şubat 2012 tarihleri arasında işçilerden 2’şer TL toplayacak. Toplanacak para ile temel gıda ihtiyaçlarından oluşan erzak paketleri hazırlanacak. Uludağ, Ordu ve Selçuk Üniversitesi’nde çalışan Sosyal-İş üyelerini temsilen bir grup işçi, 25 Şubat 2012 tarihinde ÇOMÜ’de işten atılan işçileri ziyaret edecek. Aynı tarihte Çanakkale’de bir basın açıklaması yapılarak, dayanışma paketleri teslim edilecek.
 
Ankara’dan Çanakkale’ye selam!
Öte yandan Ankara’da Çankaya Belediyesi’ne bağlı Çankaya Belde A.Ş.’de çalışan işçiler, haklarının ödenmemesi nedeniyle yaptıkları 1 günlük iş bırakma eylemi sırasında, alkışlarla ÇOMÜ’de işten çıkarılan işçilere selam göndererek, “Çanakkale işçisi yalnız değildir” sloganını attılar.
Paylaş