havadurum

Emekçiler 1 Mayıs’a hazırlanıyor

KESK, Türk-İş, DİSK’in organize ettiği 1 Mayıs kutlamaları hazırlıkları son aşamaya geldi. Düzenleme Komitesi Üyesi Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, Emekçilerin gününde herhangi bir ayrım yapmaksızın bu günün güzelliğini yükseltmek isteyen herkese kutlamaların açık olduğunu bildirdi.

498
Çanakkale deki emek temsilcileri 1 Mayıs için hazırlıklarını son aşamaya getirdi. KESK, Türk-İş, DİSK tarafından düzenlemesi yapılan 1 Mayıs kutlamalarının tüm emek kesimleri ve halkın katılımına açık olduğu bildirildi. Düzenleme Komitesi üyesi Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, tema olarak yurtta barış dünya da barış ile memurlara yapılmayan zamları belirlediklerini ifade etti.
 
“Barış ve Zam temaları işlenecek”
1 Mayıs etkinlikleri için gerekli başvuruların yapıldığını bildiren Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Saat 12 de Salı pazarından toplanıp Cumhuriyet meydanına yürünecek. Yürüyüşümüz herkese açık. Siyasi yapılar emeğin yanında yer almak isteyen, orada olmak isteyen herkese açık” dedi. Koç şunları söyledi; “Genelde şenlik havasında geçmesi için ortam hazırlanmaya çalışılıyor. Emeğe ve sürece sahip çıkılması açısından Çanakkaleli demokratik kitle örgütleri siyasi yapılar ve herkesin katılımı konusunda davetler, basın açıklamaları ile olacak. Emeğin güvencesizleştirilmesi ele aldığımız temalar arasında. İlk olarak birinci planda savaş çığırtkanlığının yapıldığı süreçte yurtta barış dünya da barış temasına vurgu yapacağız, diğer temada özellikle çalışanlara yaklaşık 6 aydır zam yapılmadığı bir ortamda devamlı yaşamdaki tüketim maddelerine zam yapılırken zamlara karşı mücadele olacak.”
 
“Diğer sendikaları da bekliyoruz”
1 Mayıs’ın, İstanbul, Ankara ve İzmir’ deki büyük alanların yanı sıra yerellerde halkın katılımının arttırılması gerektiğine işaret eden Koç; diğer sendikalarında etkinliklere katılmalarının gerektiğini bildirdi. Koç şunları söyledi; “1 Mayıs halkımız tarafından ne kadar sahiplenilirse o kadar iyi olur. Yalnızca alkışlamak değil de katılıp şenliğin emek mücadelesinin bir paçası olmalarını istiyoruz. Memur-Sen, Kamu-Sen diğer sendikal yapılar emek mücadelesinden yana ise emeğin birlik mücadele ve dayanışma etkinliğinde yer almalıdırlar. Düzenleme komitesi herkese çağrı yapacak ama katılırlar mı? Bilmiyoruz. Mantık gereği katılmalılar. Biz çağrımızı yapağız. Emekçilerin gününde herhangi bir ayrım yapmaksızın bu günün güzelliğini yükseltmek isteyen herkesi aramızda görmek istiyoruz. 1 Mayıs’ı birlik içersinde bir şenlik havasında kutladığımız ölçüde 1 Mayıs’ın özüne uygun hareket etmiş oluruz. Kapitalist sistemin emekçiler üzerindeki saldırılarını her yönü ile arttırdığı bir dönemde buna şiddet ile ihtiyacımız var. Bunu sağlamak için de duyarlılığımızı sürdüreceğiz.”
Paylaş