"Emek Bizim Söz Bizim"

637
Çanakkale Tabip Odası, genel kurullarının ardından mazbata töreni gerçekleştirdi. Eski ve yeni yönetim basına birlikte fotoğraf verirken önümüzdeki günlerde bir basın açıklamsı gerçekleştireceklerini duyurdu. Çanakkale Tabip Odası Başkanı Ayşe Güneş olurken, Hacı Akbaş Genel Sekreter, Serkan Kap Saymanlık görevine seçildi. Seçimde Onur Kurulu, Denetim Kurulu ve Büyük Kongre delege üyeleri oylandı. Mazbata töreninin ardından açıklamada yeni dönem Çanakkale Tabip Odası Başkanı Ayşe Güneş, "5 dakikada bir sağlık olmaz. Şehir, şirket hastaneleri, ticarileşen sağlık politikalarından vazgeçilmeli, hekimlerin örgütlenmesi ve haklarını savunmasına yönelik baskılar son bulmalıdır" dedi.
"Taleplerimizde bir gelişme olmadı"
Oda Başkanı Güneş, sağlık emekçilerinin zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Bu süreç yeni başlamadı. Pandemiyle daha görünür hale geldi. Sağlık emekçileri ve hekimler üzerindeki yük pandemide daha da arttı. Pandemi sürecinde var olan haklarımız, özlük haklarımız gerilediği gibi buna yönelik olarak dillendirdiğimiz taleplerimizde de bir gelişme olmadı. Bunların en başında ise; covid-19 pandemisinin meslek hastalığı sayılmaması, sağlıkta etkin bir şekilde şiddet yasasının çıkmaması, tüm bunlarla birlikte hastanelerde 5 dakikada bir muayene baskısının gelmesi ve beraberinde sağlık sisteminin temelini oluşturan birinci basamak sağlık sisteminde bir ceza yönetmeliğinin dayatılması. Bunlar bizi artan iş yükünün altında daha da demoralize etti" sözlerine yer verdi.
"Sağlığa ayrılan bütçe arttırılmalıdır"
Türk Tabipler Birliği olarak `Emek Bizim Söz Bizim, Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde` başlıklı imza kampanyası ile 29 Mayıs`ta Ankara`da yapılacak miting ile sonlandırmayı planladıkları eylem programına çağrıda bulunan Başkan Güneş, "Tüm bunlara yönelik Çanakkale Tabip Odası olarak 29 Mayıs`ta bu taleplerimizi dillendirdiğimiz bir mitingimiz olacak. Ve bir imza kampanyası Türk Tabipler Birliği olarak başlatıldı. 10 acil talebimiz var. Sağlık sisteminin temelini koruyucu sağlık hizmetleri oluşturulmalıdır. 5 dakikada bir sağlık olmaz. Şehir, şirket hastaneleri, ticarileşen sağlık politikalarından vazgeçilmeli, toplum sağlığını önceleyen nitelikli sağlık hizmetleri sunulmalıdır. Sağlığa ayrılan bütçe arttırılmalıdır. Hekimlerin ve sağlık emekçilerinin ekonomik hakları karşılanmalıdır. Etkili bir sağlıkta şiddet yasası mutlaka ve mutlaka çıkarılmalıdır. Var olan yasa hiçbir şekilde hekimleri ve sağlık çalışanlarını koruyamamaktadır. Oluşacak olan sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçememektedir. Sağlık sisteminde meydana gelen problemler ve sistemin aksaklıkları, çalışanların sırtına yüklenmemelidir. Hekimlerin örgütlenmesi ve haklarını savunmasına yönelik baskılar son bulmalıdır. Bozuk düzende sağlam dişle olmaz. Bu sistemdeki aksaklıklarda hekimler ve tüm sağlık çalışanları olarak kademe kademe farklı şekillerde etkileniyoruz. Hepimiz özlük haklarımız için mücadele ediyoruz. Haklarımızı hep birlikte daha yüksek sesle dile getirebilmek için 29 Mayıs`taki mitinge herkesi davet ediyoruz" diye belirtti.
(Damla Yeltekin)
Paylaş