havadurum

Ekmekteki değişiklik hissedilmedi

Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan ekmekte alınan karar sonrası yapılan değişiklikler vatandaşlar tarafından fark edilmedi.

663
Türkiye, 1 Temmuz`da tarihi itibariyle eski ekmeklere veda etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın `Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Yönetmeliği`’nin 1 Temmuz`dan itibaren yürürlüğe girmesiyle birlikte ekmeklerin hem gramajı düştü hem tuz oranı azaldı hem de un tipi değişti. Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan ekmekte devrim gibi karar alınırken, 1 Temmuz tarihi itibariyle fırınlarda ve bakkallarda satılan ekmeklerden alan vatandaşlar, ekmekteki değişiklikleri fark etmezken, bazı vatandaşlar ise ekmeğin kepekli ya da kepeksiz olmasının bir anlam ifade etmediğini dile getirdiler.
 
1 Temmuz tarihi itibariyle değişen ekmek ile ilgili vatandaşların görüşleri şu şekilde:
 
 
Mehmet Sarı
“Böyle bir uygulamaya geçildiğini sanmıyorum. Çünkü, değişen ve görülen bir şey yok ortada. Bu uygulama güzel ancak ne zaman geçecek onu da bilmiyoruz. Ekmek aldık. Ancak ekmek aynı ekmek. Değişen bir şey yok. Ekmekte uygulaması gereken bir konu ve geç kalmış bir uygulama.”
 
 
Ali Rıza Berkit
“Ekmek tüketiciye gelinceye kadar alabildiğine bir kirlilik var. Asıl bunun değişmesi gerekiyor. Örneğin taşıma malzemeleri hala açıkta, bunun hijyenik olması gerekiyor. 10 yıldan beri bu ekmeği tüketiyoruz. Geri çekilecek başka gıda maddeleri var mı? Bunu merak ediyoruz. Bu tür temel tüketim maddeleri varsa değişecek, hükümet bize bunu şimdiden söylesin. Tüketici olarak biz de şimdiden önlem almaya başlayalım.”
 
 
Enver Enginer
“Mümkün olduğu kadar kepekli ekmek alıyordum. Ama bir tek eksiğimiz ekmek kalmıştı ona da el attılar. Ekmeğe gelinceye kadar bütün gıdaları biliyoruz. Hepsi sağlığa zararlı. Çanakkale özellikle Lapseki yöresi, akciğer kanserinde Türkiye birincisi. Kullanılan zehirli ilaçlar, atılan ot ilaçları insanları zehirlerken ekmeğin kepekli ve kepeksiz olması ne fark eder? Zaten buğday zehirli.”
 
 
Hicri Nalbant
“Zaten fırından kepekli ekmek alıyordum. Benim açımdan değişen bir şey yok. Ama yapılan çalışma doğru bir çalışma. Bunu destekliyorum. Sağlık açısından tuzun azaltılması çok önemli. Bu çalışmaları destekliyorum bir tat farkı da olmuştur.”
Paylaş