havadurum

Ekmekte devrim gibi bir karar...

Türkiye, 1 Temmuz`da eski ekmeklere veda edecek. Onun yerine az tuzlu, düşük gramajlı ama doygunluk hissi veren ekmekler geliyor.

509
Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan ekmekte devrim gibi karar alındı.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın `Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Yönetmeliği`’nin 1 Temmuz`dan itibaren yürürlüğe girmesiyle birlikte ekmeklerin hem gramajı düşecek hem tuz oranı azalacak hem de un tipi değişecek.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş; 1 Temmuz tarihi ile birlikte ekmeklerde tuz oranının 1.5’a düşeceğini belirterek; “1 Temmuz tarihinden itibaren artık yediğimiz beyaz ekmek satılmayacak. Çıkacak ekmeklerdeki tuz oranı 1.8`den 1.5`a düşürülecek. Tuz tüketimi fazla olduğu için sağlık açısından önlem alan Bakanlık ekmekteki tuz oranını da aşağıya çekti. Bundan sonra yapılacak olan ekmek kepekli bir karışımdan oluşacak. Bu nedenle ekmek hem daha lezzetli olacak ve hem de israfı daha az olacak. Türkiye’de 60 milyon ekmekten her gün 5 milyon ekmeğin çöpe gittiği tespit edildi. Bunu önlemek için böyle bir girişimde bulunuldu. Bu uygulamadan sonra ekmeklerin daha kaliteli, lezzetli ve tatlı olacağına eminim” dedi.
 
İş, 1 Temmuz tarihi ile çıkacak olan ekmeklerin doygunluğu da artırarak obezitenin azalmasına neden olacağını sözlerine ekledi.
Paylaş