Ekmeğin kalitesi tartışılıyor

Sofralarımıza götürdüğümüz ekmeğin kalitesi tartışmaları beraberinde getirirken ekmeklerin bir kısmında üretici fırınların etiketlerinin olmaması tüketicilerin tepkisine neden oluyor. Tüketici sofrasında tükettiği ekmeği kimin yaptığını bilmek istiyor.

493
Sofralarımızda en çok tükettiğimiz ürünlerin başında gelen ekmeklerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilip üretilmediği, muhafazası, taşıma ve pazarlanması tüketiciler tarafından tartışılıyor. Ekmekte etiket olmaması ürünü kimin yaptığının bilinmemesi tüketicileri rahatsız ediyor. Tüketiciler ekmeği kimin yaptığını bilmek istiyor. Gerektiğinde şikayet için bu bilgilerin önemli olduğunu belirten tüketiciler daha hijyenik ortamda ekmek tüketimi için gerekirse ambalajlanması gerektiğini de ifade ettiler. Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Oda Başkanı Selahattin İş, ekmekte 1 Temmuzda yeni değişikliklerin yürürlüğe gireceğini bildirdi. Çanakkale Ekmek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Parlak da “Ne kadar çok fırın olursa o kadar çok başıboşluk olur” dedi.
 
“Etiket olursa muhatap belli olur” 
Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Oda Başkanı Selahattin İş, 1 Temmuz da yürürlüğe girecek değişikliklere dikkat çekerek; “ Etiket koyma zorunluluğu geliyor. Üreticilere Tarım il müdürlüğünde seminer verdik, tekrar toplantı yapacağız. Üreticileri bilgilendireceğiz. 1 Temmuzdan itibaren herkes etiket koymak zorunda kalacak. Yarın çıkacak problemde etiket olursa bizim muhatabımız belli olur. Şu anda belli olmuyor. Vatandaş şikayet ediyor. Ama bir şey yapılamıyor. Etiket olursa kimse itiraz edemez. Bizde gerekli işlemleri yaparız. Ekmeğin poşete konması da olmak üzere ekmeklerin tuz, maya oranı kepek oranı hepsi yürürlüğe girecek. Ekmek bundan böyle daha az tuzlu, çok kepekli olacak daha hijyenik ortamlarda satılacak” dedi.
 
“Mücadele ediyoruz”
Ekmekte arkasına etiket vurmayanların kuralları uygulamadığını ifade eden Çanakkale Ekmek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Parlak; “Ekmekte etiket bilgisi olmalıdır. Ne kadar çok fırın olursa başıboşluk o kadar çok oluyor. Biz kendi üretimimizden sorumluyuz. Bir şey oldu mu müdahale ediyoruz. Ama ufak tefek fırın çok olunca böyle şeylerde olabiliyor. Biz bununla mücadele ediyoruz” dedi.
Paylaş