Ek seferler bile yetmiyor

Kurban Bayramı’nda yüzde yüz doluluk oranı ile hizmet veren otobüs firmaları artan talebin ek seferlerle bile karşılanamadığını ifade etti.

554
Çanakkale’de bayram öncesi ulaşım sıkıntısı yaşanırken, buna bağlı olarak sorunun çözümlenmesi için konulan ek seferlerde yeterli olmuyor. Tatilcilerin günler öncesinden bilet arayışına başlaması, üniversite kenti Çanakkale’de öğrencilerin memleketlerine gitmesi ve resmi tatilin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleştirilmesini fırsat bilen binlerce insanın karayollarını tercih etmesi nedeniyle artan talep yüzünden bayram döneminin her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun geçtiğini vurgulayan otobüs firmaları, ek seferlerin bile yeterli gelmediğini belirtti. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız otobüs firmaları yetkililerini düşünceleri şu şekilde:
 
 
Şenol İpek / Truva Turizm
“İstanbul, Ankara ve İzmir seferlerimiz dolu. Çanakkale’den gidişlerden daha fazla, Çanakkale’ye gelişler sıkıntılı. Aynı şekilde 28-29 Ekim tarihleri arasında Çanakkale’ye dönüşlerde ciddi bir sıkıntı var. Ek seferler konuldu. Her bayramda memlekette olan sorun bu. İnsanlar tatil başlangıcında arife günü yola çıkıp, son gün dönüyorlar. Aynı günlerde planlama yapılması ve herkesin aynı gün gidip, aynı gün dönmek istemesi nedeniyle elbette genel olarak ek seferler bile yeterli gelmiyor.”
 
 
Figen Yıldırım / İstanbul Seyahat
“Otobüslerde doluluk oranımız yüzde yüz. İlave seferler devreye girdi. Çanakkale üniversite kenti olduğundan öğrencilerin büyük çoğunluğu memleketlerine gitti. Şu anda çalışanlar ve aileler bayram tatili için yola çıkmaya başladı.”
Paylaş