"Eğitimde laik bir yaklaşım korunmalı"

CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından ÇEDES Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

745
CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) Projesi kapsamında basın açıklamasında bulunularak; "Bu proje kapsamında pedagojik eğitimi bulunmayan vaiz, imam hatip ve Kur'an kursu öğreticilerinin eğitim kurumlarındaki 'manevi danışman' olarak görevlendirilmesi, laik ve bilimsel eğitim ilkesine aykırıdır" diye belirtildi.

"Eğitim alanında büyük endişelere yol açmaktadır"

ÇEDES Projesi'nin eğitim alanında meydana getireceği değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Çanakkale İl Başkanlığı; "Türkiye'de eğitim alanındaki son gelişmeleri ve CHP olarak hassasiyetlerimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Eğitim, toplumun temel taşıdır ve geleceğimizi şekillendiren en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle eğitimde temel değerlere, eşitliğe ve laikliğe sadık kalmak zorundayız. Son dönemde gündeme gelen ve eğitimde ciddi bir tartışma yaratan "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi, eğitim alanında büyük endişelere yol açmaktadır. Bu proje kapsamında pedagojik eğitimi bulunmayan vaiz, imam hatip ve Kur'an kursu öğreticilerinin eğitim kurumlarındaki 'manevi danışman' olarak görevlendirilmesi, laik ve bilimsel eğitim ilkesine aykırıdır. Eğitimde laiklik ilkesini tehlikeye atan bu tür uygulamalara karşı çıkıyor, eğitimde bilimsel ve laik bir yaklaşımın korunmasını talep ediyoruz" sözlerine yer verdi.

"Önlük giyme uygulamasını da eleştirmek istiyoruz"

Öğretmenlere yönelik önlük giyme uygulamasına da değinilen açıklamada; "Eğitim-öğretimde yaşanan bu gelişmelerin yanı sıra, öğretmenleri tek tipleştirmeyi amaçlayan önlük giyme uygulamasını da eleştirmek istiyoruz. Öğretmenler, mesleklerini icra ederken özgürce ve kendi tercihleri doğrultusunda hareket etmelidirler. Zorunlu önlük giyme uygulaması, öğretmenlerin kişisel tercihlerini kısıtlamak anlamına gelir ve bu tür dayatmalar mesleğin saygınlığına zarar verebilir. CHP olarak, eğitimde eşitlik, laiklik ve bilimsel ilkelerin korunması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Eğitim, toplumun en önemli değerlerinden biridir ve bu değerleri savunmaktan asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye'nin geleceği, nitelikli ve eşit bir eğitime olan inancımızla şekillenecektir" denildi.
(Dilan Kaynak)
Paylaş