Eğitim-Sen’in hukuk zaferi

ÇOMÜ tarafından açılan davada, ilgili mahkeme Eğitim-Sen’i haklı buldu. Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, ÇOMÜ’de kadro verilmeyen üniversite çalışanları ile ilgili çok sayıda açıklama yaptıklarını ve bu açıklamaları üniversiteye saldırı olarak algılayan ÇOMÜ Rektörlüğü’nün konuyu mahkemeye taşıdığını söyledi.

521
Bir emek örgütünün ÇOMÜ de çalışanların hak kaybına neden olabilecek durumları izlemek ve düzeltilmesi için demokratik mücadele içinde olmasının en temel görevleri arasında yer aldığına dikkat çeken Koç; “Bizim bu çabamız hukuk tarafından da bizim algılarımız şekilde değerlendirilmiş ve bizim haklı olduğumuz şeklinde karar verilmiştir” dedi.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, ÇOMÜ’de kadro verilmeyen üniversite çalışanları ile ilgili çok sayıda açıklama yaptıklarını ve bu açıklamaları üniversiteye saldırı olarak algılayan ÇOMÜ Rektörlüğü’nün konuyu mahkemeye taşıdığını söyledi. Bir emek örgütünün ÇOMÜ de çalışanların hak kaybına neden olabilecek durumları izlemek ve düzeltilmesi için demokratik mücadele içinde olmasının en temel görevleri arasında yer aldığına dikkat çeken Koç; “Bizim bu çabamız hukuk tarafından da bizim algılarımız şekilde değerlendirilmiş ve bizim haklı olduğumuz şeklinde karar verilmiştir” dedi.
 
“Mücadelemiz devam ediyor”
“Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) olarak emek, demokrasi ve bilim için verdiğimiz mücadele devam ediyor” diyen Koç; “Haklar ve demokrasi mücadelemizde yerelden evrensele ulaşma çabamız, bilimsel yöntemler ile üretilmiş bilginin yol göstericiliğinde, devam etmektedir. Bu çabamızda ülkemizde evrensel ölçütlerde üniversitelerin ve üniversite anlayışının oluşması özel önem verdiğimiz konudur. Bu çabamızda bilim insanlarının her türlü baskıdan uzak ve gelecek kaygısı olmadan bilimsel üretim ve eğitim yapması esastır. Üniversitelerin düşünce özgürlüğünün olduğu, insan haklarının yaşandığı, özgün düşüncelerin üretildiği ve kimsenin ötekileştirilmediği ortamlar olması ve böylece evrensel bilim yarışında halkımızı daha iyiye taşıması esastır. Bu düşünceden hareketle gerekli her konuda verdiğimiz mücadeleyi üniversite çalışanlarının özlük haklarının alınması konusunda da vermekteyiz” şeklinde konuştu.
 
“Haklı olduğumuza karar verildi”
ÇOMÜ tarafından açılan dava neticesinde mahkemenin Eğitim-Sen’i haklı olduğuna karar verdiğini ifade eden Koç; “Bilindiği gibi Çanakkale EĞİTİM SEN tarafından daha önce bu amaçla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde kadro verilmeyen ve bundan hareketle hak kaybına uğrayan üniversite çalışanları ile ilgili olarak yüzden fazla kişiyi kapsayan bir basın açıklaması yapılmıştır. Emek örgütü olarak doğal hakkımız ve hatta yapmadığımızda eksikliğimiz olan bu konu ÇOMÜ Rektörlüğü tarafından kurum olarak üniversiteye saldırı olarak algılanmış ve mahkemeye verilmiştir. Öncelikle bilinmelidir ki ülkenin her değerine sahip çıktığımız gibi üniversitemize sahip çıkmak bizim temel uğraşlarımızdandır. Bütün etkiliklerimiz de üniversitemiz ve bileşenlerine sahip çıkmak için yapılmaktadır. Bununla birlikte ÇOMÜ de çalışanların hak kaybına neden olabilecek durumları izlemek ve düzeltilmesi için demokratik mücadele içinde olmak bir emek örgütü olarak en temel görevimizdir. Bizim bu çabamız hukuk tarafından da bizim algılarımız şekilde değerlendirilmiş ve bizim haklı olduğumuz şeklinde karar verilmiştir. Bu kararın ÇOMÜ de evrensel anlamda demokratik bir ortamın oluşması ve özlük hakları kayıplarının giderilmesi konusunda katkıda bulunmasını diliyoruz. Üniversite yönetimine de yakışan bileşenlerinin demokratik ve huzurlu bir ortamda çalışmaları için gerekli emeği vermektir. ÇOMÜ yönetimini bu konuda birlikte çalışmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Paylaş