havadurum

Eğitim-Sen’den Eğitim-İş’e “Bizi rahat bırak”

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi yürütme kurulu dün, zehir zemberek bir açıklama yaptı. Eğitim-İş`in daha önce yaptığı bir açıklamasını cevap veren Eğitim-Sen, “Eğitim İş’te bulunan değerli emekçi arkadaşlarımız birlikte emek ve demokrasi mücadelesi vermeye her zaman hazırız. Bununla birlikte yeni işlerimize yoğunlaşmak yerine Çanakkale Eğitim İş tarafından saldırılar ile kafamızı yormak istemiyoruz. Çanakkale Eğitim İş yöneticileri size önerimiz emek mücadelesine hiçbir katkısı olmayacak yalan yanlış dedikodular ile uğraşmak yerine sendikacılık yapınız” ifadelerine yer verdi.

720
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Çanakkale Şubesi`nden yapılan açıklamada, Eğitim-İş sendikasına yönelik eleştiriler yapıldı. Özünde “Gereksiz tartışmalarla uğraşmak istemiyoruz” denilen açıklamada “Öncelikle her mücadelemizde yanımızda olan ve omuz veren Çanakkale Halkı ile Emek ve Demokrasi Güçlerine `Yaşamda ve eğitimde laiklik ilkesinden vazgeçemeyeceğiz` ana temalı boykot, grev ve mitingimizde yanımızda oldukları için teşekkür etmek istiyoruz. Sevgili dostlar; vermeye çalıştığımız emek ve demokrasi mücadelesinde işimizi yapmanın yanı sıra sendikamıza yapılan saldırıları önlemeye de zaman harcamak zorunda kalıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik sonrasında Çanakkale Eğitim İş Şubesi tarafından sendikamızı hedef alan ve bizce kamuoyunu yanıltmak ve emperyalizm teşoronu AKP iktidarına karşı vermiş olduğumuz emek mücadelesini zayıflatmaktan başka bir işe yaramayan bir basın açıklaması yapılmıştır. Eğitim İş Çanakkale Şubeye dayandırılarak yapılan haberlerin ilk kısmında: `Eğitim İş Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada (Bazı siyasi parti ve Eğitim Sen’in bir takım dayatma ve talepleriyle Eğitim İş’i eylemde istememesi üzerine destek veremediğimiz, ………` denilmektedir” ifadelerine yer verildi. İlgili haberleri de kanıt olarak gösteren Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi açıklamasında, “Çanakkale halkı Eğitim İş Çanakkale Şube bu açıklamayı yaparken Eğitim İş Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada Çanakkale Şube tarafından dile getirilen konuların hiç birisi yoktur. O halde biz Eğitim İş’in bu iki yüzünden hangisine inanacağız Eğitim Sen’in Laik Yaşam ve Eğitim konusunda İstanbul Mitingi, Ders Boykotu, 13 Şubat Ders Boykotu ve yine 13 Şubat Grevi konusu hazırlığı haftalar önce başlayan bir süreçtir. Eğitim Sen bütün bu hazırlıkları her türlü basın aracılığı ile duyururken ve hazırlık yaparken Eğitim İş Çanakkale’de başkanlar kurulunu toplamış fakat bu konuda hiçbir söz söylememiştir. Bütün bunlara ek olarak sizin bu konuda iş yapmanızı kim ve nasıl engelledi? Çanakkale Eğitim İş’in iddiaları konusunda ellerinde bir belge var ise paylaşmalarını istiyoruz. Bu konuda kendilerine resmi yazı yazılmıştır” denildi.
 
“İddialar yalandır”
“Çanakkale halkı ve emekçiler tekrar ifade etmek istiyoruz ki gün birlikte ve dayanışma içinde, halkımızın temiz inancını kullanarak, ülkemize ortaçağ karanlığını dayatan AKP’ye karşı emek ve demokrasi mücadelesi verme günüdür” denilen açıklamada “Eğitim Sen olarak desteklerinizle vermeye çalıştığımız bu mücadelede her yaptığımız iş sonrasında Çanakkale Eğitim İş’in bir saldırısına uğruyoruz. Eğitim Sen’e saldırmanın emek mücadelesine ne katkısı oluyor sormak gerekir. Eğitim İş’te bulunan değerli emekçi arkadaşlarımız birlikte emek ve demokrasi mücadelesi vermeye her zaman hazırız. Bununla birlikte yeni işlerimize yoğunlaşmak yerine Çanakkale Eğitim İş tarafından saldırılar ile kafamızı yormak istemiyoruz. Kısaca ifade etmek istiyoruz ki Çanakkale Eğitim İş tarafından gündeme getirilen iddialar YALANDIR. Çanakkale Eğitim İş yöneticileri size önerimiz emek mücadelesine hiçbir katkısı olmayacak yalan yanlış dedikodular ile uğraşmak yerine sendikacılık yapınız. Eğer emek mücadelesi vermek isterseniz her türlü mücadelede ortaklaşmaya hazırız. Değerli Çanakkale kamuoyu emek ve demokrasi mücadelesine katkısı olmayan bu konu ile sizi meşgul ettiğimiz için sizden özür dileriz. Bununla birlikte gerçeklerin bilinmesinin kaçınılmaz gereklilik olduğunu düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Paylaş