havadurum

Eğitim-İş yeni yerinde hizmet verecek

Eğitim-İş Çanakkale Şubesi`nin yeni sendika binasının açılışı Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Demir, AKP hükümetinin uyguladığı politikaları sert bir dille eleştirirken, Çanakkale`de Bilim ve Sanat Merkezi`nin üst katının İmam Hatip Ortaokulu`na ayrılması nedeniyle Çanakkale Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nü göreve çağırdı.

798
 
 
Eğitim-İş Çanakkale Şubesi`nin yeni sendika binası düzenlenen açılış töreniyle hizmet vermeye başladı. Açılışa Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir’in yanı sıra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant, Avukat Muharrem Erkek, DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, BES Çanakkale Şube Başkanı Salih Ersoy, Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir; “AKP iktidarı 12 yıldır ülkeyi yönetmekte ama bir çok konuda müthiş tahribatlar yarattı. Onarılmaz yaralar açtı ama en büyük yarayı tabi ki eğitim alanında yaptı. Gelir gelmez eğitimin temeli olan müfredatı değiştirdi. Bilimsel, laik, demokratik eğitimi ters düz etti. Arkasından Van depremini bahane ederek ulusal bayramları yasaklamaya çalıştı. Bu da yetmedi 652 sayılı Kanun hükmünde kararname çıkararak Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Yasası`nı değiştirdiler. O da yetmedi. Anadolu topraklarının görmüş olduğu en gerici yasayı çıkardılar. Kamuoyunda 4+4+4 diye bilinen ve bizim de dert+dert+dert dediğimiz yasa. Neden dert+dert+dert diyoruz? Bu yasa ile öğrenciler mağdur olmuştur. Kendi mahallelerinde okul bulamamıştır çocuklar, Çanakkale`de de bu var. Çanakkale`deki bir mahallede çocuklar ortaokul istediği halde, ne yapılıyor? İmam Hatip Ortaokulu yapacağız diye tutturuyorlar. Bunu çok yanlış buluyoruz ve buradan Çanakkale Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nü göreve çağırıyoruz. Başka veliler de dert sahibi oldu. Çocuklarını çok uzak mahallelere göndererek para ödemek zorunda kaldılar. Öğretmenler norm kadro fazlası durumuna düşerek başka okullara sürgün edildi. Burada 4. dert daha var. Bu dertte, bilime ve eğitime yapılan derttir. 4+4+4 ile beraber eğitim sistemi bilimsellikten, laiklikten uzaklaştırılmış Türkiye`nin 780 bin metrekaresi İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu`na çevrilmiştir. Türkiye`deki tüm okullar seçmeli ders adı altında İmam Hatik okulları haline getirilmiştir. AKP iktidarı ile beraber okullarda bilim ve sanat yok sayılmıştır” dedi.
 
 
Gökhan; “Eğitim toplumumuzun geleceğidir”
Eğitim-İş Çanakkale Şubesi`nin yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Endişeli bir gidişat içerisindeyiz. Eğitim toplumumuzun geleceği olduğu için her türlü yanlışlığa karşı elbette ki mücadelede biz de yerimizi alacağız. Bu bağlamda bu mücadenin içerisinde yer alan emekçinin hakkını korumaya yönelik bu tür örgütlenmeyi başarıyla ve cesaretle götüren, bugünkü iktidara rağmen böyle kurumların altında örgütlenen bütün eğitim emekçilerinin her zman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, Eğitim-İş Çanakkale Şubesi`nin yeni hizmet binasını incelediler.
 
 
Paylaş