Eğitim İş Şube Başkanı Mantaş; "O müdür görevden alınmalı"

926

 Cuma günleri ders saat çizelgesindeki öğle saatlerini değiştirerek 11.55 -13.05 öğle arasını 12:50 -14:00 yapan Merkez Atatürk Ortaokul Müdürü Kemal Kocaoğlu`na Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığı, soruşturma kapsamında müfettiş görevlendirerek inceleme başlatıldığı öğrenildi. Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş hakkında soruşturma başlatılan Kocaoğlu ile ilgili açıklamada bulundu. İlk olarak Kocaoğlu’nun daha istifa ettiği ve müdürlük görevine başlamasının zaten hukuksuzluk içerdiğini belirten Mantaş; “Merkez Atatürk Ortaokulu Müdür Kemal Kocaoğlu, bundan iki yıl önce Lapseki Adatepe Ortaokulundan istifa etti. Kocoğlu, istifasının ardından bir yıl boyunca başka bir okulda görevlendirilemez. İdarecilerin görevlendirilmesi ve atanması ile ilgili maddede böyle bir kısıtlama var. Kocaoğlu’nu bir şekilde bir yolunu bulup idari işlere yardım içeriği ile bu okulda görevlendirmişler” dedi.  

“Kocaoğu’nun beyanları doğru değil”

Kocaoğlu’nun buradaki görevine başlar başlamaz okulun DNA’sı ile oynamaya başladığını ve tepki toplayan uygulamalar gittiğini ifade eden Mantaş; “Okuldaki birkaç tane velinin, birkaç öğrencinin imzası ile Valiliğe namaz saatlerine uygun olarak ders saati düzenlemesine gitti. Buna okuldaki öğretmenler, öğrenciler ve veliler çok tepkili. Hatta bununla ilgi bazı veliler Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemi de yaptı. Biz, bu konuyu Kocaoğlu ile görüştük. Kocaoğlu burada ‘ilgi makamı yanıltarak ve yanlış bilgi vererek’ bu onayı almıştır. Yazdığı talep yazısında ‘velilerin, personel ve öğretmenlerin talepleri doğrultusunda böyle bir değişikliğe gidildiğini’ ifade etmiş. Ancak bu doğru değil. Yaklaşık 500’e yakın öğrencisi ve velisi, 30’un üzerinde de öğretmeni var. Bu öğrenci, öğretmen ve velilerin yüze doksanının üzerindeki bir kesim bu uygulamayı kabul etmiyor” dedi. 
 
 “Cuma saatleri ile ilgili Başbakanlık Genelgesi var”
Şu ana kadar hiçbir okulda böyle bir uygulamaya gidilmediği, Cuma namazına gitmek isteyen öğrenci ve personelle ilgili Başbakanlık tarafında özel düzenleme getirildiğini ifade eden Mantaş;  “Çanakkale’de özel okullar ile birlikte yaklaşık 12 tane ortaokul var. Bu ortaokulların hiç birinde bugüne kadar, diğer okullarda dahil olmak üzere hiçbir öğretmen, öğrenci ve veli problem yaşamamış. Bununla ilgili özel bir düzenlemeye de gidilmedi. Cuma namazına gitmek isteyen personelin, öğretmen ve öğrencilerin ona göre izin hakkı var. Bu yasal bir düzenleme. Başbakanlık genelgesi ile bu hakkı verilmiş. Bu yasal düzenlemeyi birçok okul uyguluyor. Burada garip olan Kocaoğlu’nun yaptığı düzenleme ile diğer öğrenci ve velileri buna mecbur kılıyor. O okulda alevi vatandaşlar var. Onlar çok tepkili” dedi. 
 
“Eğitim İş olarak bu işin peşini bırakmayacağız”
Kocaoğlu’nun atanması ve onay makamını yanıltması hatalarının takipçisi olacakları ve Kocaoğlu yerine başka bir görevlinin atanması gerektiğinin altını çizen Mantaş son olarak;  “Burada iki hata var. Birincisi, ‘Valilik makamı atanma yetkisi bulunmayan bir kişiyi okul müdürü olarak görevlendiriyor.’ Bunu yaparken de yasalara uydurarak, çalıların etrafından dolanarak yapıyorlar. İkincisi ise Kocaoğlu, onay makamından izin alırken herkes bu uygulamayı istiyormuş gibi göstererek Valilik makamını yanıltmış. Bundan dolayı bizde Eğitim İş olarak 4 Aralık’ta Çanakkale Valiliğine bir yazı gönderdik. Kocaoğlu’nun yanlış ve yanıltıcı beyanlarla onay makamını yanılttığını, ayrıca bu kişinin istifa ettiği için müdürlük yapamayacağına dair dilekçemizi yazdık. Derhal bunlara uyulmasını ve Kocaoğlu’nun görevden alınmasını istedik. Bununla ilgili Valilik makamı sanırım bir soruşturmayı uygun görmüş. Eğitim İş’in başvurusu sonucunda açılan soruşturma şu anda sürüyor. Genel Merkezimizi de bu konuda bilgilendirdik Biz, Eğitim İş olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Oradan Kocoğlu’nu alacaklar ve başka birini görevlendirecekler. Bu konuda ısrarımız devam ediyor” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş