Eğitim İş’ten skeçli, yemli gösteri

Eğitim-İş Sendikası Çanakkale Şubesi üyeleri, atanamayan öğretmenlere destek vermek için 24 Kasım Öğretmeler Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda skeçli gösteri yaptı.

335
 
 
Cumhuriyet Meydanı`ndaki Atatürk Anıtı önündeki protesto öncesi konuşan Eğitim-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, Cumhuriyet’in ilk yıllarında ekonomik ve sosyal statüsü en üst sıralarda olan öğretmenlerin AKP iktidarı döneminde itibarsızlaştırıldığını ifade ederek, öğretmenlerin açlık sınırına mahkum edildiğini ve değersizleştirildiğini söyledi. Bozdemir ülkedeki eğitim sisteminin yıllardır çözülemeyen sorunları olduğunu belirterek, bu durumun Türkiye’deki öğretmenleri diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre çok daha fazla şekilde olumsuz etkilediğini söyledi. İktidarın 4+4+4 eğitim sistemini apar topar hayata geçirdiğini ileri süren Bozdemir, "Bu sistem nedeniyle 30 bini sınıf öğretmeni olmak üzere 68 bin öğretmen norm fazlası duruma düşmüştür. Okullarına açılmasına rağmen görev yerleri belli olmayan binlerce öğretmen, bakanlık tarafından kendi istekleri dışında görevlendirilmekte ve yıllarca görev yaptıkları okullarından ve öğrencilerinden uzaklaştırılarak branş değişikliğine zorlanmaktadır" dedi.
 
Sendika üyeleri Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in maskesini takarak öğretmenleri kum yemi ile beslerken, kurgu gereği bayılan öğretmenlere ilk müdahalede bulunan hekimler yaptıkları açıklamada öğretmenlerin boş vaat sendromu geçirdiklerini söyledi. Gruba, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Milletvekili Serdar Soydan, Belediye Başkan Vekili Av. Muharrem Erkek, belediye meclis üyeleri de destek verdi.
Paylaş