havadurum

Eğitim emekçileri kahvaltıda bir araya geldi

Çanakkale Eğitim-Sen Şubesi, Belediye Çalışanları Sosyal Tesisi’nde düzenlediği kahvaltı etkinliği ile üyelerini ve basın mensuplarını bir araya getirdi. Eğitim-Sen Başkanı İnal Akoğlu, eğitimde yaşanan çeşitli sorunlarına değindi.

1370

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, Belediye Çalışanları Sosyal Tesisi’nde üye ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltının ardından basın açıklamasında bulunan Eğitim-Sen Başkanı İnal Akoğlu, “Baktılar imam hatip okulları tutmadı, tüm okulları imam hatipleştirmek, yozlaştırmak ve dinselleştirmek için ÇEDES projesine başladılar” dedi.

“ÇEDES’e karşı ses getirecek bir miting planlıyoruz”

Kahvaltının ardından Şube Başkanı İnal Akoğlu Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇADES) projesini eleştirerek, “Okullara sirayet etmiş durumda” dedi. Kendi okulundan örnek veren Akoğlu, “Öğrencilerimizi önce gol oynamaya götürüldü, kahvaltı yaptırıldı. Ardından İlçe Müftülüğü getirildi. Burada kitap hediye edildi. Sözde pilot iller seçilmişti. Ancak aldığımız duyumlara göre tamamen bu işi hızla çalıştıklarını biliyoruz. ÇEDES ve laik eğitim çok önemli. Baktılar imam hatip okulları tutmadı, tüm okulları imam hatipleştirmek, yozlaştırmak ve dinselleştirmek için ÇEDES projesine başladılar. Bunda çok kararlılar. Bizde Çanakkale’de emek ve demokrasi güçleriyle bir araya geleceğiz. Kamuoyuna bu ÇEDES’i anlatacağız. Çalışmalarımızın sonunda da ÇEDES’e karşı ses getirecek bir miting planlıyoruz” dedi.

“Türkiye’de, öğrencilerin mutsuzluk oranı çok yüksek”

Çanakkale Eğitim-Sen Şube Sekreteri Mehmet Veysi Ay ise Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’na (PİSA) ilişkin açıklamalarda bulundu. Ay, “PİSA’yla ilgili çalıştay planlıyoruz. Birinci görevimiz öğretmen olmak. Ülkenin eğitim durumunu ve eğitim haritasını çıkartıp kamuoyuna sunmamız gerekiyor. Kamuoyunun bilinçlenmesi gerekiyor. PİSA ile ilgili açıklamalar çok geç açıklandı. Biz izleme, değerlendirme, ülkenin eğitim-öğretim haritasını çıkarmanın bir çalışması. OECD ülkelerinin yaptığı bu çalışmalara 2003’ten beri giriyoruz. Ama 2003 yılından bu yana nicel olarak bir olarak gözükse de nitel olarak böyle bir durum yok. Öğrencilerin mutsuzluk oranı çok yüksek. PİSA’ya giren ülkeler arasında, mutsuzluk oranının en yüksek olduğu ülke konumundayız” dedi.(Damla Yeltekin)

Paylaş