Eczacılar hastanelik oldu

Eczacılar Haftası gala yemeği eczacılar ve konuklar için kabusa dönüştü. Yemeğin ardından 40 derece ateşle hastaneye kaldırılan davetliler ölümün eşiğinden döndü.

1231
Eczacılar Odası Çanakkale Şubesi tarafından düzenlenen gala yemeğine katılan başta eczacılar olmak üzere tüm davetliler adeta ölümün eşiğinden döndü. Eczacılar Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen geceye katılan 82 davetli büyük bir tehlike atlattı. Eczacılar haftasını kutlayan eczacılar ve davetliler gala gecesi yemeğinde zehirlendi.
 
13 Mayıs gecesi Kolin Otel’de düzenlenen yemeğe katılan 82 davetliden 38’i aynı gece ve ertesi gün soluğu acil servis de aldı. Aralarında konuk protokol üyelerinin de bulunduğu davetliler 40 derece ateşle kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındılar. Hastanede yapılan tetkiklerde gıda zehirlenmesi teşhisi konulurken, tahliller sonucunda hastaların vücutlarında Amip ve Entamoeba Histolitika isimli virüsler tespit edildiği öğrenildi.
 
Olayın ardından gala yemeğinin düzenlendiği otel yönetiminin rahatsızlık geçirenleri evlerinde ziyaret ettiği öğrenildi. Yemekte zehirlenenlerin ve bunu hastaneden aldıkları raporla belgeleyenlerin hukuki alanda haklarını arayacakları kaydedildi.
Paylaş