Ebetürk; “Başlarına taş yağacak”
Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk, Sosyal-İş Sendikası Örgütlenme Dairesi Başkanı Hüseyin Kaşif, ÇOMÜ de işten çıkarılan işçilerle bir araya geldi.
Başkan Ebetürk yaptığı konuşmada; “Taşeron meselesinde taşın altına elini sokmayan sendikalar şunu kabul etmelidir. Yarın meteor taşı ile karşılaşacak gökten başlarına taş yağacaktır” dedi. Başkan Ebetürk ÇOMÜ’deki gelişmeleri de değerlendirerek; “Başta bir iddiamız vardı. Burada muvazaa vardır burada taşeron diye çalıştırılan işçiler aslında kurumun kendi işçisi sayılması gerekir. Burada bir hile vardır diyerek yola çıkmıştık. Sayın Laçiner’e görüşlerimiz ilettik yasal hakkımız dedik. Kendisine ve üniversiteye yapılmış bir hareket olmadı-ğını anlatmaya çalıştık. Anma bu girişimi kendisi hep farklı noktadan anladı. Şu an ÇOMÜ de baştan beri iddiamız olan hileli durumu taşeron diye çalıştırılan işçilerin üniversitenin asli işçisi olduğunun belgesi Çanakkale İş Mahkemesi tarafından verildi” dedi.
ÇOMÜ’de işten çıkarılan işçilerin Sosyal-İş sendikası ile birlikte sürdürdüğü ÇOMÜ yönetiminin itirazı ile başlayan mahkeme süreci Çanakkale İş Mahkemesi’nin müfettiş raporunu onayarak sendikanın ve işçilerin haklılığına karar vermesinin ardından Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk, Sosyal-İş Sendikası Örgütlenme Dairesi Başkanı Hüseyin Kaşif, ÇOMÜ de işten çıkarılan işçilerle ve sendika üyeleri ile bir araya geldi. Burada konuşma yapan Başkan Ebetürk; “Biz taşeron zihniyetine karşı mücadeleyi sürdürüyoruz. ÇOMÜ gibi birçok üniversite de mücadele sürüyor. Taşeron cenneti yaratılmak istenen ülkemizde taşerona karşı mücadeleyi sürdürüyoruz. Taşeron meselesinde taşın altına elini sokmayan sendikalar şunu kabul etmelidir. Yarın meteor taşı ile karşılaşacak gökten başlarına taş yağacaktır” dedi.
Başkan Ebetürk şunları söyledi; “Başta bir iddiamız vardı. Burada muvazaa vardır burada taşeron diye çalıştırılan işçiler aslında kurumun kendi işçisi sayılması gerekir. Burada bir hile vardır diyerek yola çıkmıştık. Kadrolu işçilerde bize destek verip böyle bir oluşum içinde olmak istediklerini ifade etmişlerdi. Geldiğimiz noktada rektörün değişmesi ile ÇOMÜ de bir takım şeyler değişti. Rektörlük makamı değil bunu işgal eden yapılarla sorun oldu. Önceki rektör döneminde yapılan çalışmamız yeni rektör beyle vücut buldu. Önceki rektör döneminde ki iddialarımız yeni rektör döneminde ortaya çıktı. Yargı girişimi netice buldu. Sayın Laçiner’e görüşlerimiz ilettik yasal hakkımız dedik. Kendisine ve üniversiteye yapılmış bir hareket olmadığını anlatmaya çalıştık. Anma bu girişimi kendisi hep farklı noktadan anladı. Birçok üniversitede bu girişim çalışma ve mücadeleler var. Hiçbir rektör bizi yanlış anlamadı. Şu an ÇOMÜ de baştan beri iddiamız olan hileli durumu taşeron diye çalıştırılan işçilerin üniversitenin asli işçisi olduğunun belgesi Çanakkale İş Mahkemesi tarafından verildi. Siz üyelerimiz bu mücadele uğruna zarar gördünüz sizler gerçekten sıkıntılı günler geçirdiniz. Özveri gösterdiniz. Bu mücadele sadece bizim ÇOMÜ de sürmüyor. Biz taşeron zihniyetine karşı mücadeleyi sürdürüyoruz. ÇOMÜ gibi birçok üniversite de mücadele sürüyor. Bize birçok taşeron işçiden feryat geliyor. Sendikanın telefonu kilitlendi. Sendika da örgütlenmek istiyorlar. Taşeron cenneti yaratılmak istenen ülkemizde taşerona karşı mücadeleyi sürdürüyoruz. Taşeron meselesinde taşın altına elini sokmayan sendikalar şunu kabul etmelidir. Yarın meteor taşı ile karşılaşacak gökten başlarına taş yağacaktır.”